Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πιο διάσημη δολοφονία τιμής έγινε ντοκιμαντέρ

Η 20χρονη Banaz Mahmod δολοφονήθηκε άγρια στο διαμέρισμά της το 2005. Την εντολή είχε δώσει ο πατέρας της και ο θείος της.

Ήταν φόνος τιμής. Θεώρησαν ότι ατίμασε την οικογένεια όταν έφυγε από τον βίαιο άντρα της και ερωτεύτηκε τον Rahmat Sulemani. Προερχόταν από διαφορετική κουρδική φυλή.

- Διαφήμιση -

Ο Sulemani δεν ξεπέρασε ποτέ τη δολοφονία της αγαπημένης του. Αυτοκτόνησε το 2016. Είπε στους αστυνομικούς πως δεν υπήρχε ζωή για αυτόν. Ο Mark Billingham έγραψε το μυθιστόρημα «Love Like Blood» για τη δολοφονία. Ο φόνος τιμής και το μυθιστόρημα ήταν η βάση για το ντοκιμαντέρ Written in Blood.

Η νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε όταν την είδαν με τον εραστή της κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης κοντά στο σπίτι της στο Λονδίνο. «Είναι απελπιστικά λυπηρό. Είχαν συναντηθεί έξω από τον σταθμό μετρό. Δέκα χρόνια μετά είναι και οι δύο νεκροί».

Η οικογένεια της 20χρονης έδωσε εντολή να τη δολοφονήσουν. Είχαν εξοργιστεί με την απόφασή της να εγκαταλείψει τον πρώην άντρα της. Τον είχε συναντήσει μόνο τρεις φορές πριν τον γάμο τους.

Ο φόνος τιμής για τον «πρίγκιπά» της

Η έφηβη νύφη είχε δηλώσει στις αρχές τον Σεπτέμβριο του 2005 πως είχε βιαστεί τουλάχιστον 6 φορές και ότι την ξυλοκοπούσε. Μια φορά παραλίγο να χάσει ένα από τα δόντια της. Την είχε χτυπήσει επειδή τον είπε με το όνομά του μπροστά στον κόσμο.

Γύρισε στην οικογένειά της και ο πατέρας της θεώρησε ότι τους ατίμασε. Εξόργισε ακόμα περισσότερο τους συγγενείς της όταν βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του οικογενειακού φίλου Sulemani. Δεν άργησαν να ερωτευτούν.

- Διαφήμιση -

Ήταν ερωτευμένη με τον 28χρονο που αποκαλούσε «πρίγκιπά» της. Το ζευγάρι αντάλλαζε ατελείωτα μηνύματα αγάπης. Ο πατέρας της Mahmod και ο θείος της Ari δεν θα επέτρεπαν τη σχέση. Απειλούσαν να σκοτώσουν το ζευγάρι αν συνέχιζαν να βλέπονται.

Αποφάσισαν να προσποιηθούν πως χώρισαν μετά από απόπειρα δολοφονίας της αλλά συνέχισαν να βρίσκονται κρυφά. Ήταν αποφασισμένοι να μην τους εμποδίσει τίποτα. Όταν ο πατέρας της έβαλε άνθρωπο να την παρακολουθήσει, τους είδε μαζί και οργάνωσε το σχέδιο να τη σκοτώσει με τον αδερφό του και φίλους τους.

Έβαλαν το πτώμα της σε μια βαλίτσα και την έθαψαν κάτω από έναν καταψύκτη. Ο πατέρας και ο αδερφός της καταδικάστηκαν σε ισόβια το 2007. Σε ισόβια καταδικάστηκαν και οι Omar Hussain και Mohamad Saleh Ali που διέπραξαν τη δολοφονία.

Πηγή: Dailymail

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα