Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι σεξουαλικοί σκλάβοι του Αφγανιστάν: Αγόρια ντύνονται γυναίκες και βιάζονται από ηλικιωμένους άντρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Αφγανιστάν θεωρείται μια από τις πιο θεοσεβούμενες χώρες του κόσμου: ένας τόπος όπου άντρες και γυναίκες ακολουθούν πιστά το ισλαμικό δόγμα.

Ωστόσο, πίσω από τους αυστηρούς κανόνες και τα πατροπαράδοτα ήθη, η χώρα κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό- που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύβει κάτω από το χαλί.

- Διαφήμιση -

Είναι τα «Bacha bazi», που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «παιχνίδι του αγοριού», όπου νεαρά αγόρια χορεύουν για τη ψυχαγωγία μεγαλύτερων αντρών. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κάτι παραπάνω από σκλάβους του σεξ, όπου αγόρια ηλικία ακόμα και 10 ετών, περνούν γύρω  από μια ομάδα αντρών μέσης ηλικίας για τη δική τους σεξουαλική ικανοποίηση.

Αγόρια σαν τον Shukur, ο οποίος ήταν μόλις 12 ετών, όταν αρπάχτηκε από την οικογένειά του και τον έκαναν «bacha bereesh». Το νεαρό αγόρι, κατάφερε και δραπέτευσε έπειτα από πέντε χρόνια και τώρα βγάζει τα προς το ζην ως χορευτής χάρη σε όλα όσα έμαθε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Η φτώχεια της χώρας έχει οδηγήσει σε αλματώδη αύξηση του bacha bazi τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι εύκολο για τα «αρπακτικά» να προσελκύσουν όμορφα αγόρια που συναντούν στους δρόμους και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής τα ξελογιάζουν. Φυσικά, οι υποσχέσεις για καλύτερη μόρφωση και ένα πιο πρόσφορο μέλλον, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φούσκα και αντ΄αυτού, τα νεαρά αγόρια απλά εκπαιδεύονται για να χορεύουν, να ντύνονται με κοριτσίστικα ρούχα, να φορούν μέικ απ και να βιάζονται από τους μεγαλύτερους άντρες…

Η ύπαρξη τέτοιων αγοριών στο Αφγανιστάν περιγράφεται γλαφυρά στο φωτογραφικό πρότζεκτ του Barat Ali Bator που τιτλοφορείται «The Dancing Boys of Afghanistan».  «Τα αγόρια δεν κερδίζουν τίποτα από αυτά τα πάρτι», λέει ο φωτογράφος, ο οποίος πέρασε μερικούς μήνες στο πλευρό των αγοριών, αφού πρώτα κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. «Αλλά ζουν σαν να έχουν σχέση με τον αφέντη τους, οπότε εκείνοι τους σπιτώνουν, τους αγοράζουν φαγητό και πράγματα. Κάνουν σεξ  με τον αφέντη τους και κατά τη διάρκεια των πάρτι, κακοποιούνται σεξουαλικά και από άλλα άτομα», συμπληρώνει ο φωτογράφος. Γιατί νεαρά αγόρια; Ένα ρητό στο Αφγανιστάν λέει ότι οι γυναίκες είναι για τεκνοποίηση και τα αγόρια για απόλαυση…

afganistan1afganistan2afganistan3afganistan4afganistan5afganistan6afganistan7afganistan8afganistan9

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα