Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Πόλη στον Καναδά νομιμοποιεί τη χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης

Παρότι πάνω από 11.000 άνθρωποι στη συγκεκριμένη επαρχία έχουν πεθάνει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών από το 2016 (αριθμός που αντιστοιχεί σε έξι άτομα την ημέρα, σε μια επαρχία με πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων), «είναι ώρα για μνημειώδη αλλαγή στην πολιτική ναρκωτικών», όπως σημείωσε η Καρολίν Μπένετ, υπουργός Ψυχικής Υγείας και Εθισμών του Καναδά. 

Η τοπική ομόλογός της, Σέιλα Μάλκομσον τονίζει πως «η χρήση ουσιών είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, όχι ποινικό».

- Διαφήμιση -

Flakka: Το σκληρό ναρκωτικό που σε οδηγεί στην παράνοια

«Με την αποποινικοποίηση των ανθρώπων που κάνουν χρήση ναρκωτικών, διαλύουμε το στίγμα που αποτρέπει τους ανθρώπους να αναζητήσουν πρόσβαση σε υποστήριξη και υπηρεσίες που σώζουν ζωές» πρόσθεσε η ίδια.

Ο νέος ρόλος της αστυνομίας στο συγκεκριμένο μέρος του Καναδά θα είναι όχι να συλλαμβάνει τους χρήστες και να κατάσχει τις ουσίες, αλλά να «απομακρύνει όσους έχουν στην κατοχή τους μικρές ποσότητες των εν λόγω ναρκωτικών από το ποινικό δικαστικό σύστημα και να τους στρέφει στις κοινωνικές, υγειονομικές υπηρεσίας» εξηγεί ο αξιωματούχος της Αστυνομίας, Κρις Κλαρκ.

«Ο απώτατος στόχος είναι να σώσουμε ζωές» συμπληρώνει η Μπένετ.

- Διαφήμιση -

Το ριζοσπαστικό αυτό πείραμα, που έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, θα έχει διάρκεια τριών χρόνων.

Όπως προανήγγειλε ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος, παρόμοιο εγχείρημα θα εφαρμοστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στον προϋπολογισμό του 2021 για τη Βρετανική Κολομβία, εγκρίθηκε κονδύλι μισού εκατομμυρίου δολαρίων για την ψυχική υγεία και τις υπηρεσίες απεξάρτησης. Από αυτό το ποσό, τα 152 εκατ. δολ. προορίζονται συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της διαταραχής χρήσης οπιοειδών, τα 133 για τις υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα