Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Συρία: Έτσι είναι μια τυπική μέρα στα σχολεία της χώρας

Ζουν στην πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου, εκεί που κάποιοι τους έκλεψαν την παιδική αθωότητα και ανεμελιά με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Κι όμως τα παιδιά στη Συρία εξακολουθούν να θέλουν να μάθουν γράμματα ακόμα κι αν αυτό γίνεται σε υπόγειες σπηλιές από δασκάλους που παρέχουν εκπαίδευση στα παιδιά με όσα μέσα έχουν στην διάθεση τους.

- Διαφήμιση -

Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε σαν μία ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εκατομμύρια παιδιά στερούνται το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τα σχολεία συνεχώς δέχονται επιθέσεις ενώ εθελοντές, καθηγητές και δάσκαλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά του πολέμου.

Ο Αλί Khaled Stouf, μαθητής στη Συρία, πρέπει να κατέβει σε μία τρύπα στο έδαφος για να φτάσει στο σχολείο-σπηλιά όπου θα κάνει μάθημα για τρεις-τέσσερις ώρες κάθε μέρα.

«Κάνω μάθημα σε μία σπηλιά. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι καλές αλλά ο δάσκαλός μου και η γυναίκα του μου φέρονται πολύ καλά» λέει ο 14χρονος. «Καθόμαστε στο έδαφος και συχνά δεν βλέπουμε καλά γιατί είναι πολύ σκοτεινά».

Περίπου 100 παιδιά κάνουν μάθημα στις υπόγειες αίθουσες. Με τα σχολεία να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, οι δάσκαλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να διδάξουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσα στη φρίκη του πολέμου.

Δείτε το μοναδικό φωτογραφικό αφιέρωμα του Reuters…

syriapaidia1syriapaidia2syriapaidia3syriapaidia4syriapaidia5syriapaidia6syriapaidia7syriapaidia8syriapaidia9syriapaidia10

- Διαφήμιση -

Πηγή: Newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα