Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόψε θέλουμε κορεάτικο και ανακαλύψαμε τα 10 καλύτερα πιάτα

Η κουλτούρα της Κορέας είναι μοναδική παγκοσμίως και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην κουζίνα της. Μπορεί τα ονόματα των φαγητών να μας φαίνονται ακατανόητα και όλα να μοιάζουν ίδια, αν τα δοκιμάσετε όμως θα αλλάξετε άποψη. Ας δούμε τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κορεατικής κουζίνας.

Bibimbap (Ανάμικτο ρύζι)

- Διαφήμιση -

Στα κορεατικά «bibim» σημαίνει «ανάμικτο» και «bap» σημαίνει ρύζι. Όλα τα συστατικά εκτός από το κρέας (το οποίο είναι προαιρετικό) προετοιμάζονται εκ των προτέρων έτσι ώστε να μπορείτε να τα προσθέσετε σε θερμοκρασία δωματίου στην κορυφή του καυτού ρυζιού. Στη συνέχεια τηγανίζετε και προσθέτετε κρέας και ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή. Το bibimbap συνήθως σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα από gochujang (πάστα κορεάτικης καυτερής πιπεριάς).

Kimchi (καυτερό λάχανο)

Το kimchi είναι το εθνικό πιάτο της Κορέας. Στην αρχή μπορεί να μη φαίνεται αρκετά ελκυστικό λόγω του ότι το λάχανο έχει υποστεί ζύμωση, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα φαινόμενα απατούν. Το λάχανο επικαλύπτεται φύλλο προς φύλλο με ένα γευστικό πικάντικο μίγμα από καυτερό πιπέρι, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρεμμύδι και χυμό αχλαδιού. Στη συνέχεια μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να το αφήσετε έξω από το ψυγείο για δύο η τρεις μέρες για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης.

Soondubu Jiggae (μαγειρευτό τόφου)

Πρόκειται για ένα κορεάτικο μαγειρευτό φαγητό που είναι πιο πηχτό από μια σούπα και πιο αραιό από χυλό. Όταν μαγειρεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο σε ένα πιάτο, όλη η διαδικασία του μαγειρέματος γίνεται μέσα σε αυτό. Αποτελείται από νόστιμο ζωμό ψαριού και λίγο βοδινό κρέας για τη γεύση και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με φρέσκα οστρακοειδή, καυτερό πιπέρι, τόφου και ως προαιρετική επιλογή αυγά.

Seolleongtang (σούπα από βοδινό κόκαλο)

- Διαφήμιση -

Το seolleongtang είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής σούπα στην Κορέα και υπάρχουν ακόμη και εστιατόρια που ειδικεύονται αποκλειστικά σε αυτή. Από όλα τα φαγητά της λίστας, είναι το πιο χρονοβόρο γιατί θα πρέπει να βράσετε τα βοδινά κόκαλα για ώρες ώστε να απελευθερώσετε όλο το ασβέστιο που δίνει τη χαρακτηριστική λευκή εικόνα της σούπας.

Ddukbokkie (κέικ ρυζιού)

Το ddukbokkie (προφέρεται dok-bok-ee) ευθύνεται για την όμορφη μυρωδιά που έχουν οι κορεάτικες πόλεις τη νύχτα. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως στη Σεούλ οι δρόμοι είναι γεμάτοι με πάγκους από πωλητές που πωλούν τη δική τους συνταγή στο δημοφιλές street food.

Dakjuk (πηχτή κοτόσουπα)

Βράζετε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρεμμύδια και πολύ σκόρδο, προσθέτετε ρύζι για σούσι και μαγειρεύετε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα παχύρρευστο μαγειρευτό φαγητό που δημιουργείται από τον συνδυασμό του ρυζιού με το κοτόπουλο και το σκόρδο. Κόβετε σε κομμάτια το κοτόπουλο και το τρώτε με το χυλό.

Yangnyeom Tongdak (καρυκευμένο τηγανητό κοτόπουλο)

- Διαφήμιση -

Μια δαγκωματιά από αυτό το κοτόπουλο αρκεί για να το αγαπήσετε. Αρχικά θα συναντήσετε μια κολλώδη, γλυκιά και πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Μετά θα αναγνωρίσετε μια τριπλά μαγειρεμένη τραγανή κρούστα και στο τέλος, στο εσωτερικό, θα βρείτε ένα ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο. Στην Κορέα υπάρχουν πολλά καταστήματα που πωλούν yangnyeom tongdak και κάνουν delivery μέχρι αργά το βράδυ.

Japchae (noodles)

Το Japchae είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κορέας και αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί. Αρχικά γινόταν χωρίς noodles και επινοήθηκε από έναν σεφ του βασιλιά. Σχετικά πρόσφατα προστέθηκαν τα noodles και έγιναν αμέσως σημαντικό στοιχείο του πιάτου. Τα noodles που χρησιμοποιούνται είναι από άμυλο γλυκοπατάτας και δίνουν στο japchae τη ξεχωριστή υφή του. Τα λαχανικά είναι όλα ελαφρώς μαγειρεμένα ώστε να διατηρούν τη γεύση τους.

Bulgogi (ψητό μοσχάρι)

Το bulgogi είναι το κορεάτικο μπάρμπεκιου και αποτελείται από πολύ λεπτές φέτες μοσχαριού, με μια σάλτσα από χυμό αχλαδιού, σκόρδο, σόγια και άλλα υλικά που ψήνονται επάνω σε ένα ειδικό σκεύος με φωτιά. Υπάρχουν πολλές συνταγές και το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο γλυκόξινο και μαλακό κομμάτι κρέας.

Hoeddeok (γλυκές τηγανίτες)

Αν έχετε μια αδυναμία στα γλυκά, η ικανοποίηση είναι εγγυημένη με αυτή την τηγανίτα που σερβίρεται από πλανόδιους πωλητές. Είναι λίγο πιο περίπλοκη από τις αντίστοιχες δυτικές γιατί γίνεται με μια ζύμη μαγιάς, αλλά η προσπάθεια ανταμείβει. Η ζύμη γεμίζεται με ένα συνδυασμό κανέλας, μαύρης ζάχαρης και καρυδιών και τηγανίζεται σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος έως ότου η γέμιση έχει λιώσει κι έχει γίνει ρευστή.

Πηγή: Clickatlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα