Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι 5 κορυφαίες βιταμίνες για να χάσεις κιλά

Δεν υπάρχει μαγικό χάπι που θα σε κάνει να χάσεις κιλά και να κάψεις λίπος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα πράγματα είναι απλά και δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα χρειαστείς προπόνηση και φυσικά καλή διατροφή. Η σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, είναι ο μοναδικός τρόπος για να χάσεις κιλά. Καλός ύπνος, ενυδάτωση, άσκηση, προπόνηση με βάρη και όχι άγχος. Το άγχος παχαίνει. Είναι σαν να μπλοκάρει τον οργανισμό στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις κιλά.

Ποιες είναι οι όμως οι βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά;

Βιταμίνη D

- Διαφήμιση -

Η έλλειψή της έχει συνδεθεί με κακή λειτουργία του μεταβολισμού, η οποία κάνει το σώμα μας να καίει θερμίδες. Με αλλοιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία καθορίζει το σάκχαρό μας και αλλοιωμένα επίπεδα της λεπτίνης, ορμόνης που καθορίζει τα επίπεδα της πείνας μας. Αν δεν χορταίνουμε, κινδυνεύουμε να μην κάψουμε τόσες θερμίδες, καθώς και να καταναλώσουμε πιθανώς περισσότερες, όχι ο ιδανικός συνδυασμός για απώλεια βάρους. Το καλύτερο μέρος για να λάβεις βιταμίνη D (εκτός από τον ήλιο) είναι μέσω των λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο γαύρος. Οι κρόκοι αυγών, το άπαχο κρέας και το γάλα έχουν επίσης κάποια ποσότητα βιταμίνης D.

Ψευδάργυρος

Αυτή η βιταμίνη κάνει πολλαπλές δουλειές στο σώμα. Για αρχή, ο ψευδάργυρος βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και του λίπους, μετατρέποντας αυτές τις πηγές καυσίμου σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Μπορεί επίσης να παίζει ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας και, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε, καθώς οι μύες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουν ζωντανοί από το λίπος. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι παίζει επίσης ρόλο στις αισθήσεις της γεύσης, της όσφρησης και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Μπορεί να βρεθεί σε κοτόπουλο, κόκκινο κρέας και ορισμένα δημητριακά πρωινού.

Βιταμίνη Β12

Αυτό το μέρος των βιταμινών παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους μέσω του ήπατος. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στο σώμα συμβάλλουν στην αύξηση βάρους και στην παχυσαρκία. Η πλειοψηφία της κατανάλωσης αυτής της βιταμίνης προέρχεται από ζωικά προϊόντα όπως το βόειο κρέας και τα ψάρια. Όσοι ακολουθούν ένα βίγκαν ή χορτοφαγικό γεύμα μπορούν να μιλήσουν με τους γιατρούς τους σχετικά με τα συμπληρώματα.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τελευταία, εν μέρει λόγω της σύνδεσής του με τη χαλάρωση και τον ύπνο. Δύο πράγματα που είναι απαραίτητα για υγιή απώλεια βάρους. Παίζει επίσης ρόλο στην επεξεργασία των τροφίμων και στη μετατροπή τους σε ενέργεια. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν επίσης συσχετιστεί με αυξημένη φλεγμονή, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Μπορείτε να βρείτε μαγνήσιο σε σπόρους κολοκύθας, αμύγδαλα, κακάο, αβοκάντο και μαύρα φασόλια.

Ιώδιο

Αυτή η λιγότερο πολυσυζητημένη βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για την παραγωγή αρκετών ορμονών και τον έλεγχο του μεταβολισμού. Χωρίς σωστή κατανάλωση ιωδίου, η ανεπαρκής παραγωγή ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συνήθως ιωδιούχο αλάτι, επομένως είναι ασυνήθιστο να έχετε έλλειψη ιωδίου αν καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε θαλασσινά όπως ο τόνος, τα στρείδια και οι γαρίδες, τα φύκια, τα αυγά και το γάλα.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα