Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026

Ο πρώτος «Μικρός Πρίγκιπας» στο σφυρί

Ανήκε αρχικά στη χήρα του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, Κονσουέλο, και στη συνέχεια στους κληρονόμους της.

Αυτή η πρωτότυπη, υπογραμμένη από τον συγγραφέα, υδατογραφία του «Μικρού Πρίγκιπα», μία από τις πολλές που ο ίδιος είχε ζωγραφίσει για το περίφημο βιβλίο του, θα εκτεθεί τώρα για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη (3 με 9 Μαΐου) και στις 31 Μαΐου θα βγει στο Παρίσι σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial με τιμή εκκίνησης 50-60 χιλιάδες ευρώ.

- Διαφήμιση -

Η ζωγραφιά προέρχεται από τη σελίδα 87 της πρώτης έκδοσης (Απρίλιος 1943), ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί στη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης πάνω από την κατεχόμενη Γαλλία.

Δείχνει τον Μικρό Πρίγκιπα ενώ εξαφανίζεται μέσα στους αμμόλοφους της ερήμου, με το κασκόλ του να ανεμίζει στη νύχτα. Μια δύσκολη και πικρή στιγμή θανάτου και αποχαιρετισμού με τον αφηγητή του βιβλίου.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι από τα πιο αγαπημένα και διαβασμένα βιβλία όλων των εποχών. Εχει μεταφραστεί σε 270 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 145 εκατομμύρια αντίτυπα, πάντα με την πασίγνωστη εικονογράφηση του Εξιπερί.

Να θυμίσουμε πάντως πως πέρσι κυκλοφόρησε από το «Μεταίχμιο», μια έκδοση την οποία είχε εικονογραφήσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο Αλέξης Κυριτσόπουλο

Πηγή: efsyn.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα