Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026

Ateneo: Αυθεντικό ιταλικό παγωτό από την Μπολόνια στα Νότια Προάστια

Με εξειδίκευση στο αυθεντικό ιταλικό παγωτό, που παρασκευάζεται καθημερινά φρέσκο μπροστά στα μάτια μας, αυτή η gelateria έχει καταφέρει να γίνει ήδη hot spot των νοτίων προαστίων

Ο δημιουργός της Γιώργος Μπελέγρης σπούδασε την τέχνη στην Μπολόνια, έμαθε τα μυστικά της ταξιδεύοντας σε όλη την Ιταλία και για καλή μας τύχη επέστρεψε για να μας μυήσει στο χειροποίητο gelato που ιντριγκάρει τον ουρανίσκο με την αέρινη υφή και τις καθαρές γεύσεις του

- Διαφήμιση -

Οι εντυπωσιακές παγωτομηχανές είναι το πρώτο που βλέπουμε μόλις μπαίνουμε και αν σηκώσουμε το βλέμμα μας ψηλά, πέφτει πάνω στο διάφανο ψυγείο, όπου φιγουράρουν οι αγνές πρώτες ύλες – αγελαδινό γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, βουβαλίσιο από νεροβούβαλους της λίμνης Κερκίνης, αυγά ελευθέρας βοσκής από Χίο, φρέσκα φρούτα εποχής, εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτες, τις οποίες θα μπορούμε μάλιστα να προμηθευτούμε στο deli corner!

Στο βάθος, αν φυσικά, καταφέρουμε να προσπεράσουμε τα γλυκίσματα που απλώνονται προκλητικά μπροστά μας, όπως τα μοσχομυριστά τσουρέκια και τα αφράτα κέικ, αναζητάμε ένα τραπεζάκι στην πανέμορφη αυλή του και απολαμβάνουμε κάποια από τις 22 γεύσεις παγωτού -must taste η αλμυρή καραμέλα και το cremino biondo, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού- μέσα σε χειροποίητο χωνάκι ή σπιτική φρεσκοψημένη βάφλα, παρέα με έναν εξαιρετικό μονοποικιλιακό καφέ ή κάποιο ρόφημα από βότανα και τσάγια!

Α. Λαζαράκη 20, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 210 8942723, Ωράριο: Καθημερινά από το πρωί. Δευτέρα κλειστά

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα