Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Πλανητέρο: Το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό στην Αχαΐα που μοιάζει με ψεύτικο

Σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα, το Πλανητέρο, ένα απέραντο δάσος από πλατάνια- πραγματικός παράδεισος επί γης αποτελεί την έκπληξη της Ορεινής Αχαΐας.

Ο κρυφός άσσος της περιοχής είναι ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο, και συναρπάζει τους πάντες με το ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος που το χαρακτηρίζει.

- Διαφήμιση -

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Ορεινή Αχαΐα με τα διάσημα Καλάβρυτα, όπου κάθε χρόνοι οι δεινοί σκιέρ αλλά και οι λάτρεις του βουνού δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον αγαπημένο τους προορισμό. Φυσικά, ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών της περιοχής βρίσκεται και η βόλτα με τον οδοντωτό, το χαρακτηριστικό τρένο που περνά μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, καθώς και η επίσκεψη στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Όσοι πάλι δηλώνουν λίγο πιο ψαγμένοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αχαΐα διαθέτει κι άλλες ομορφιές, που τις κρατά μυστικές από το ευρύ κοινό. Μία από αυτές και το ονειρικό πλατανόδασος του Πλανητέρο, σε απόσταση 25 λχμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το οποίο προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το επισκεφτούν. Το τοπίο μοιάζει ουτοπικό, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Πλανητέρο: Το μυστικό πλατανόδασος στην Ορεινή Αχαΐα

Η περιοχή με τα αμέτρητα υπεραιωνόβια πλατάνια, σε κάποια από αυτά η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης. Χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν αναδείξει το Πλανητέρο σε έναν από τους εξαιρετικούς προορισμούς φυσικού πλούτου, σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους. Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζετε ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πλανητέρου έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Πηγή: Newsbeast.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα