Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Διακόσμηση σπιτιού: Ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις η τάση για το χειμώνα

Αν είστε από εκείνες που ακολουθείτε πάντα τις τάσεις που επιτάσσει η εποχή και βρίσκεστε στη διαδικασία ανανέωσης της διακόσμησης των εσωτερικών σας χώρων, τότε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις θα αποτελέσουν βασική τάση στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου φέτος.

«Το να κάνετε μια ισχυρή δήλωση με μια ουδέτερη χρωματική παλέτα και ανακουφιστικές υφές είναι μια συνεχιζόμενη τάση, η οποία συμπυκνώνει την ανάγκη να δημιουργήσετε ένα γειωτικό σκηνικό στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας. Αυτή η τάση δημιουργεί ένα ήρεμο καταφύγιο από ουδέτερους τόνους, με συμπληρωματικές ζεστές αποχρώσεις και πλούσια χρώματα έμφασης», εξηγεί στο Woman and Home η Philippa Prinsloo, επικεφαλής σχεδιασμού της John Lewis & Partners.

- Διαφήμιση -

«Οι ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις θα αποτελέσουν βασική τάση εσωτερικών χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών φέτος. Η δημοτικότητα αυτών των αποχρώσεων στα είδη σπιτιού έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 2022 και θα έρθουν πραγματικά στην επικαιρότητα κατά τη διάρκεια του A/W, καθώς η παλέτα είναι ιδανική για αυτή την εποχή του έτους», προβλέπει η Sylvia James, interior designer στο HomeHow.

Πώς να υιοθετήσετε την τάση στο σπίτι σας

«Οι γήινοι τόνοι που εμπνέονται από τη φύση, όπως το μπεζ και το καφέ, προάγουν την ηρεμία και την γαλήνη στο σπίτι και μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματική αίσθηση άνεσης. Θα πρότεινα ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτή την παλέτα χρωμάτων θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τόνους στα “βασικά” αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας -χαλιά, ταπετσαρίες και πιο ογκώδη έπιπλα», συμπληρώνει.

«Το styling με ουδέτερα χρώματα έχει να κάνει με την οικοδόμηση υφών», συμβουλεύει η Alexandra Fryer, στυλίστρια home design στο John Lewis & Partners. Η διαστρωμάτωση αντίθετων υλικών, όπως τα χοντρά πλεκτά, η γιούτα και τα μαλακά λινά σε φυσικούς τόνους, δημιουργούν μια παλέτα ενδιαφέροντος και μια αίσθηση ηρεμίας.

Ευπρόσδεκτες οι έντονες αποχρώσεις σε λεπτομέρειες

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι υποτονική και να προέρχεται από τις φυσικές γήινες χρωστικές που βρίσκονται στη φύση, αυτή η τάση εξακολουθεί να καλωσορίζει πιο έντονες αποχρώσεις σε λεπτομέρειες. «Στο φόντο των υφιστάμενων γκρι, λευκών και μπεζ καμβάδων δωματίων, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να προσθέσετε χρώματα και στυλ της τάσης που θα ανανεώσουν τα ντεκόρ σε μια στιγμή», λέει ο Daniel Prendergast, διευθυντής σχεδιασμού στο The Rug Seller.

- Διαφήμιση -

«Βλέπουμε μια εισροή θερμαντικών, γήινων χρωμάτων, όπως τα απαλά καφέ και πορτοκαλί μέχρι τα κίτρινα της μουστάρδας και τα χακί πράσινα. Οι ζεστές αποχρώσεις ενισχύονται από τον διάχυτο και χαμηλό φωτισμό, για να δημιουργηθεί ένας ατμοσφαιρικός χώρος. «Ενώ εξακολουθούν να έλκονται από την ηρεμία της φύσης και τις παλέτες της εποχής που αλλάζει, το χρώμα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στις λίστες αγορών των ανθρώπων -εισάγεται με εύκολα εναλλάξιμα προϊόντα όπως χαλιά, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και ριχτάρια».

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα