Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Κλιματιστικό: Πώς σε κάνει πιο ευάλωτο απέναντι στις ιώσεις;

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλούν τα κλιματιστικά;

  • Αναπνευστικό σύστημα:Τα απλά συμπτώματα είναι η φαρυγγίτιδα, η βραχνάδα φωνής, ο βήχας, η ρινίτιδα.
  • Δέρμα: παρουσιάζει αυξημένη ξηρότητα και αν είναι ευαίσθητο μπορεί να εμφανιστούν και αρκετές δερματοπάθειες.
  • Πονοκέφαλος και μια μικρή αίσθηση ζάλης
  • ΑλλεργίεςΑλλεργικό βήχαξηρότητα των ματιών και επιπεφυκίτιδα (όταν φοράς φακούς
  • Μυϊκό πιάσιμο.

Μπορούν όμως τα κλιματιστικά να προκαλέσουν ασθένειες;

Τα κλιματιστικά επιδρούν στο περιβάλλον γύρω μας, είτε για να το ζεστάνουν – όπως τώρα, είτε για να το δροσίσουν όταν πιάσουν οι ζέστες. Υπάρχει, λοιπόν, αλλά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον μας με τρόπους που μας κάνουν να αρρωστήσουμε

- Διαφήμιση -

Οποτε για να το πούμε ξεκάθαρα: Οι επιβλαβείς συνέπειες ξεκινούν εκεί που συναντιούνται: τα κλιματιστικά-τα βακτήρια-οι μύκητες-και η μούχλα.

Κράτα το Σπίτι και το Γραφείο Καθαρό, Μείωσε τις Πιθανότητες για Ίωση!

Εάν το σπίτι ή το γραφείο, δεν καθαρίζεται τακτικά, ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων, και είναι λογικό ένα κλιματιστικό να ανακυκλώνει στον αέρα και τα αλλεργιογόνα σωματίδια -που προκαλούν και ασθένειες- που υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας. Καθώς αυτά τα αλλεργιογόνα μεταφέρονται στον αέρα, μπορούν να προκαλέσουν από βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο μέχρι και δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτό σε κάνει πιο ευάλωτο σε μία ίωση γιατί ο οργανισμός σου είναι πιο αδύναμος, από την επιβάρυνση του κλιματιστικού, σε συνδυασμό με το μη καθαρό περιβάλλον.

Μην Παραμελείς την Συντήρηση του Κλιματιστικού!

Επίσης, τα ίδια τα κλιματιστικά μπορούν να γίνουν μέρη πολλαπλασιασμού μούχλας και βακτηρίων αν αμελούμε την τακτική συντήρηση του κλιματιστικού! Γιατί; Γιατί καθώς ο αέρας έλκεται πάνω από τα πηνία, αυτός “πυκνώνει”. Αυτό παράγει υγρασία και αυτή η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

- Διαφήμιση -

Οπότε δεν είναι πως αρρωσταίνεις εξαιτίας του κλιματιστικού. Αλλά, ναι, μπορεί να αρρωστήσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα εξαιτίας ενός κακοσυντηρημένου κλιματιστικού.

Τι μπορείς να κάνεις;

Έχουμε 2 γενικές αρχές και 2 χειμωνιάτικες συμβουλές

Οι γενικές αρχές που πρέπει να εφαρμόζεις με το κλιματιστικό σου:

  1. Τακτική Συντήρηση Κλιματιστικού. Για να αποφύγουμε το ίδιο το κλιματιστικό να γίνει εστία μικροβίων πρέπει να συντηρείται και να καθαρίζεται σωστά. Μη ξεχνάμε πως τα φίλτρα θέλουν πιο συστηματικό καθαρισμό απ’ ότι όλη η μονάδα! Κι επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει,συντήρηση κλιματιστικού από 15€ από τους επαγγελματίες του service-24.gr!
  2. Συστηματική καθαριότητα σε σπίτι και γραφείο! Όσο γίνεται να καθαρίσει το σπίτι από μούχλα, σκόνη και ακάρεα. Μετά στοχεύουμε στην αποτροπή της περαιτέρω ανάπτυξης της μούχλας αντιμετωπίζοντας την αιτία της υγρασίας.

Τι μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα:

  1. Καλό είναι μέσα στη μέρα να κλείνουμε για λίγο το air condition και ανοίγουμε το παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι. Άφησε το για 5 λεπτά, είναι αρκετά για να ανεωθεί ο αέρας.
  2. Αφήνουμε το παράθυρο 2-3 δάχτυλα ανοιχτό, όσο δουλεύει το κλιματιστικό. Σκέψου το σαν τη μέση λύση του tip no.1 !

Κάνε Συντήρηση Κλιματιστικού με μόνο 15€ και έχε το κεφάλι σου ήσυχο

- Διαφήμιση -

Τώρα πια ξέρεις πώς να ζεσταίνεις το σπίτι σου με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση που μπορούν να αποφέρουν μικρές καθημερινές αλλαγές. Εξοικονομείς ενέργεια, άρα εξοικονομείς χρήματα γιατί ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. θα έρθει χαμηλότερος!

Τι περιλαμβάνει η Συντήρηση Κλιματιστικού με το Service-24.gr

Κλείσε Ραντεβού για Συντήρηση Κλιματιστικού

σε Λιγότερο από 1′

Τηλέφωνο: 30 2112345062

Πηγή: Service-24.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα