Λύκος: περιπλανώμενος δίχως σύνορα – Καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή τον Οκτώβριο από τις 21:00

Ακολουθήστε μας σε μια επική περιπέτεια στην Ευρώπη για να επισκεφθούμε τα ποικιλόμορφα τοπία των Βρετανικών Νήσων, της Σκανδιναβίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας. Ταξιδεύουμε στη βόρεια Αγγλία με την πρεμιέρα της σειράς “Αγγλία: ένας χρόνος στην άγρια φύση”, ενώ μαθαίνουμε για την ενδιαφέρουσα επανεμφάνιση του λύκου στην ηπειρωτική Ευρώπη με το ολοκαίνουριο ντοκιμαντέρ “Λύκος: περιπλανώμενος δίχως σύνορα” που ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια. Το Viasat Nature επιφυλάσσει μία ακόμα νέα σειρά, “Η άγρια φύση στη χώρα των ανεμόμυλων”, η οποία ερευνά την ιστορία των ανεμόμυλων στην Ολλανδία και πώς επηρεάζει σήμερα την άγρια ζωή που διαβιεί σε αυτή τη χώρα. Γίνετε μάρτυρες των ανάμεικτων συναισθημάτων γύρω από την επιστροφή αυτού του είδους καθώς ακολουθούμε έναν νεαρό, μοναχικό λύκο σε μια αναζήτηση περιοχής και έναν σύντροφο.

Καταφύγιο άγριας φύσης στο Μαλάουι – Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 20:00

Στην καρδιά της Ολλανδίας βρίσκεται το Αλμπλάσερβααρντ, ένα μοναδικό τοπίο που δημιουργήθηκε κάποτε από το διασημότερο σύμβολο αυτής της χώρας: τον ανεμόμυλο. Παρόλο που έχει παρέλθει η χρυσή εποχή τους, ο θησαυρός που άφησαν πίσω τους συνεχίζει να υπάρχει. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα ανακαλύψετε μια εντυπωσιακή πλειάδα ζώων που ωφελούνται ακόμα και σήμερα από το τοπίο που δημιούργησαν οι ανεμόμυλοι. Εδώ είναι το φυσικό περιβάλλον της λιμόζας με τη μαύρη ουρά, του πορφυρού ερωδιού, του λαγού, του ζαρκαδιού, του βαλτοβάτραχου και της μέγαιρας πεταλούδας. Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τα παραπάνω και άλλα άγρια ζώα στην εναλλαγή των εποχών του χρόνου σε αποφασιστικής σημασίας στιγμές και κρίσιμες προκλήσεις.

Tο ντοκιμαντέρ «Η άγρια φύση της Ευρώπης» κάνει πρεμιέρα στο Viasat Nature τον Οκτώβριο και προβάλλεται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή στις 21:00.