Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από απόψε.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, θα υπάρξουν διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο λόγω της κυκλοφορίας των συστημάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία), με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

- Διαφήμιση -

Από σήμερα Δευτέρα (22.11) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα πάντως τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα