Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Ακροδεξιοί ρίχνουν βενζίνη σε βαγόνι με απλούς πολίτες και αντιφασίστες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία συνεχίστηκαν μέσα στους σταθμούς του Μετρό.

Αντιφασίστες που κατέβηκαν με το τρένο προς Μοναστηράκι, δέχτηκαν επίθεση από ακροδεξιούς που βρίσκονταν στο συρμό. Αρχικά έγινε επίθεση με πέτρες και μετά οι φασίστες (της propatria) μπήκαν στα βαγόνια.

- Διαφήμιση -

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας κράνη, άδειασαν μπιτόνια με βενζίνη μέσα στους συρμούς, επιχειρώντας να κάψουν ζωντανούς τόσο τους αντιφασίστες, όσο και τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα.

Τα επεισόδια άρχισαν από τα Πευκάκια, επεκτάθηκαν έως την πλατεία Βικτωρίας και συνεχίστηκαν στο Μοναστηράκι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τους τρομαγμένους ανθρώπους μέσα στους συρμούς, την στιγμή που οι ακροδεξιοί κάνουν την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπό αστυνομική κατοχή βρέθηκε το Νέο Ηράκλειο, καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στους δρόμους της περιοχής, ενόψει των συγκεντρώσεων, των ακροδεξιών με αφορμή τη διπλή δολοφονία το 2013, των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη και την συγκέντρωση αντιφασιστών ως απάντηση.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα