Αναρχική Δράση: «Αν η Δεξιά θέλει νεκρούς, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο»

- Advertisement -

Η οργάνωση Αναρχική Δράση, απάντησε με πολύ επιθετικό ύφος στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, περί εκκένωσης όλων των καταλήψεων, έως την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προειδοποιώντας ότι «αν η Δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο».

Ο Ρουβίκωνας έχει ήδη προειδοποιήσει πως το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη είναι «αιτία πολέμου», με την Αναρχική Δράση με μακροσκελή ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου να καταφέρεται κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να κάνει λόγο για «δεξιά κουστωδία, που, έχει το θράσος να απειλεί ευθέως όλο το αντικαθεστωτικό κίνημα».

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε «κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή», ενώ απειλεί: «Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πολιτική δήλωση για τη συγκυρία που διανύουμε

Στις 20 Νοέμβρη, μέσα σε μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδίδει έκτακτο πολεμικό ανακοινωθέν δίνοντας τελεσίγραφο στους καταληψίες να εγκαταλείψουν τα κτήριά τους μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Όμως η εικόνα που δημιουργεί είναι πολύ πιο δυνατή σε επίπεδο νοημάτων.

Στην πραγματικότητα ο επικεφαλής της κατασταλτικής τρομοκρατίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βγαίνει στο δημόσιο βήμα και με μια ανακοίνωση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα, δίνει διορία μέχρι την 6η Δεκέμβρη σε κάθε μαχόμενη δύναμη, να εγκαταλείψει το πεδίο του αντικαθεστωτικού-ανατρεπτικού αγώνα, υπογράφοντας άτυπα δήλωση αποκήρυξης και μετάνοιας.

Η δεξιά κουστωδία έχει το θράσος να απειλεί ευθέως όλο το αντικαθεστωτικό κίνημα, δίνοντας του τελεσίγραφο ανήμερα της επετείου δολοφονίας ενός συντρόφου που αποτελεί σημαία της εξέγερσης ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Όπως είχε το θράσος παραμονές της επετείου μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να εισβάλλει με τις κατοχικές δυνάμεις της Δημοκρατίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα χτυπώντας φοιτητές και νεολαίους. Και όλα αυτά τη στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες της πιο ποταπής αντεπαναστατικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων. Οι ένστολοι θύλακες της εξουσίας, κατ’ εντολή του υπουργείου Τρομοκρατίας, βγαίνουν σεργιάνι, διψασμένοι για αίμα.

Βασανίζουν και απειλούν, παραβιάζουν κάθε προσωπικό δεδομένο και δικαίωμα, κατοπτεύυουν τις κινήσεις μας, συλλαμβάνουν, λοιδορούν και φυλακίζουν αγωνιστές. Το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών είναι εδώ και στήνει νέες πυρές.

Είναι ο χρόνος και ο τόπος που ο καθένας και η καθεμιά από εμάς πρέπει να αποφασίσει τί πραγματικά είναι και τί υποστηρίζει. Είναι η στιγμή που καθένας μας πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση: μάχομαι ή όχι μέχρι το τέλος. Η δική μας απάντηση είναι μία. Τελεσίγραφα η επανάσταση δεν δέχθηκε ποτέ! Οι 15 μέρες δε μπορούν παρά να είναι η αντίστροφη μέτρηση του πολέμου. Ενός πολέμου που ζητά μανιωδώς η εξουσία, για να ξεκαθαρίσει μια και καλή με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Για να προχωρήσει ανενόχλητη προς την ισοπέδωση κάθε αξίας και ηθικής υπόστασης των εκμεταλλευομένων. Σε αυτόν τον πόλεμο οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες περιφερειακές εξεγέρσεις ανατρέπουν την καπιταλιστική σταθερότητα και τη μονοπωλιακή εγγύηση του κρατισμού. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της εξεγερτικής αμφισβήτησης στα δικά μας εδάφη.

11 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας γενικευμένης αναταραχής και αποσταθεροποίησης στη Χιλή, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Χόνγκ Κόνγκ, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν κ.α., η εξουσία προσπαθεί εκ των προτέρων να νομιμοποιήσει κοινωνικά μια ακόμη αιματοχυσία σε περίπτωση γενικευμένου αναβρασμού. Και αυτό γιατί το εγχώριο επαναστατικό κίνημα αποτέλεσε ιστορικά τον φωτεινό σηματοδότη των εξεγέρσεων.

Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο

Φτάνοντας στο σημείο μηδέν δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Ενισχύουμε τις επαναστατικές διεργασίες. Συμμετέχουμε στις καταλήψεις, τις δομές και τις διαδικασίες αγώνα. Δημιουργούμε ομάδες άμεσης δράσης και ένοπλης προπαγάνδας.

Αναβαθμίζουμε συλλογικά τα εργαλεία ανάλυσης και χαρτογράφησης του εχθρού και αναλαμβάνουμε δράση. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και συγκρουόμαστε με το υπάρχον. Σπάμε το φόβο και τον τρόμο στην πράξη. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους, συνεχίζοντας τον αναρχικό αγώνα για πράξεις του οποίου βρίσκονται αιχμάλωτοι. Όσο για τους καταζητούμενους συντρόφους Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η σκέψη και η δράσεις μας φωτίζουν το κάθε παράνομο βήμα τους προς την ελευθερία.

Η ύπαρξη μας είναι αδιαπραγμάτευτο ιστορικό καθήκον.

Η επανάσταση πρώτα και πάντα με κάθε κόστος και απώλεια.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν.

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Σχετικά άρθρα

Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα χρόνου η σύλληψη της δράστιδας

Θέμα χρόνου θεωρούν οι αστυνομικές αρχές πως είναι ο εντοπισμός της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί που διερευνούν την...

Βασίλης Δημάκης: Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού – Έγινε δεκτό το αίτημά του

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και η οποία -σύμφωνα...

Επίθεση στην Καλλιθέα: «Αυτή είναι η δράστις με το βιτριόλι»

Μια σημαντικότατη εξέλιξη στην υπόθεση της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη δράστιδα της απάνθρωπης επίθεσης να...

Νέα άρθρα

National Geographic: Κίνδυνος ερημοποίησης του 30% της Ελλάδας

Μέτρα για να διασφαλίσει και να προστατέψει το υδάτινο μέλλον πρέπει να λάβει η Ελλάδα σύμφωνα με το National Geographic καθώς ότι η χώρα...

Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα χρόνου η σύλληψη της δράστιδας

Θέμα χρόνου θεωρούν οι αστυνομικές αρχές πως είναι ο εντοπισμός της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί που διερευνούν την...

Η μισή αλήθεια του Άρη Σερβετάλη

Ο Άρης Σερβετάλης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό ως ο εκκεντρικός «Λάζαρος» στο «Είσαι το Ταίρι μου» με την χαίτη...

I can’t breathe: Ο George Floyd βρήκε φρικτό θάνατο επειδή ήταν μαύρος

Το να είναι κάποιος Αφροαμερικανός στις ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο 46χρονος George Floyd στη Μινεάπολις, με το γόνατο ενός αστυνομικού...

Άρης Σερβετάλης: Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουτάλια, θα έβαζα τη Θεία κοινωνία στην κατάψυξη

Μετά τους Νίκο Οικονομόπουλο, Μαρία Σολωμού, Στράτο Τζώρτζογλου και Νίκο Αναδιώτη που εξέφρασαν δημόσια την απόψή τους για τη Θεία Κοινωνία λέγοντας πως έχουν την ανάγκη να κοινωνούν παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων πως ο...