Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Επίθεση με βιτριόλι: «Μόλις είδα τον εαυτό μου σε φωτογραφίες κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο»

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα» στον Alpha.

Η Ιωάννα άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όλα, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

- Διαφήμιση -

Η νεαρή κοπέλα μίλησε για το το κύμα συμπαράστασης που την έκανε πιο δυνατή για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που περνά, τη δύσκολη δικαστική μάχη που έχει μπροστά της και τη ζωή της μετά την επίθεση.

«Μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα με το χειρουργείο», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα. «Είσαι στο χειρότερο σημείο, είναι σαν να έχεις πεθάνει», είπε για τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.   

«Θέλω η κατηγορούμενη να έρθει στο δικαστήριο και να πει την αλήθεια», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης για την Έφη Κακαράντζουλα.

«Είχα ερωτηματικά γιατί να μου κάνει κάποιος αυτή την επίθεση», συνέχισε η Ιωάννα.

«Ηταν προσβολή που η κατηγορούμενη δεν ήρθε στο δικαστηρίο, η επίθεση έγινε σε μένα αλλά έχει αντίκτυπο και σε άλλους. Ταλαιπωρήθηκε η οικογενεια μου, οι φίλοι, συνάδελφοι το εργασιακό μου περιβάλλον».

«Δεν γνωρίζω αν θα παρευρεθεί στο δικαστήριο», είπε για την κατηγορούμενη η Ιωάννα αλλά όπως τόνισε «έχει μία στάση που δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει».

- Διαφήμιση -

Η Ιωάννα μίλησε επίσης για την αντίδραση των δικών της ανθώπων όταν τους ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στη δίκη.

«Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους ανησύχησαν που ήθελα να παρευρεθώ στη δίκη. Εγώ θεώρησα ότι όλο αυτό θα με βοηθήσει να προχωρήσω παρακάτω».

Για το πλήθος κόσμου που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια είπε:

«Ήμουν πολλούς μήνες στην απομόνωση, ήταν ένα σοκ να βρεθώ με τόσο κόσμο. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε το γεγονός αυτό. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία. Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω. Όφειλα να τοποθετηθώ και το έκανε όταν έληξε η δίκη».

Για τη συμπαράσταση που εξέφρασε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης στην Ιωάννα είπε:

«Εξέφρασε τη συμπαράστασή του, άλλος μου εξήγησε ότι άλλος ο ρόλος του δικηγόρου και άλλο ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνει τον πόνο κάποιου».

- Διαφήμιση -

Για την εμμονή της κατηγορούμενης και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρεται ότι είχε με μέντιουμ είπε:

«Είναι άλλος ο δικός μου τρόπος σκέψης, δεν έχω καμία σχέση γι αυτά».

«Θα ήθελα να έρθει στη δίκη», είπε για την κατηγορούμενη. «Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της. Με αυτή τη στάση της δείχνει λίγη».

Για την πρώτη φορα που είδε τις φωτογραφίες της μετά το ατύχημα είπε:

«Ηταν τόσες πολλές οι σκέψεις, κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν  για τη γιατρό μου να μου εξηγήσει αυτό που μου είχε συμβεί. Κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη μητέρα μου να με βλέπει έτσι και να πρέπει να βρίσκει το θάρρος με αντιμετωπίζει, χωρίς να δείχνει τον πόνο της και τη στενοχώρια της. Κατάλαβα μόλις είδα τις φωτογραφίες πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο».

«Γύριζα πλευρά για να μην δω την εικόνα μου»

«Δεν είχα δει την εικόνα μου. Κάθε φορά που έκανα αλλαγές στις γάζες, γυρνούσα από την άλλη. Οι ψυχίατροι με πίεζαν να δω τον εαυτό μου όσο πλησιάζε η έξοδος από το νοσοκομείο», 
είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα.

Λίγες μέρες πριν βγω, μου εξήγησε η γιατρός τι θα αντικρίσω μόλις δω τον ευατό μου. Δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αυτό που μου συνέβη. Eίναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει πώς είναι να πέφτει πάνω σου κάτι τόσο διαβρωτικό και καυστικό. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα μου. Ο σωματικός πόνος ξεπερνιέται, ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται. Είχα περάσει πολύ δύσκολο στο νοσοκομείο».

«Ένα από τα πιο δυσκολα πράγματα που θυμάμαι στο νοσοκομείο», είπε «είναι όταν ερχόντουσαν να μου πάρουν αίμα. Τα χέρια μου έχουν καει και δεν μπορούσαν να μου πάρουν αίμα από τις φλέβες».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο είπε:

«Η ποσότητα του τοξικού υγρού ήταν τόσο μεγάλη που έχει τραυματιστεί όλο μου  το σώμα. Ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω. Επιβάλλεται να κάνω θεραπείες καθημερινά στα μοσχεύματα γιατί αλλιώς θα σκληρύνει το δέρμα». Για την μάσκα που φοράει ανέφερε ότι  «Η μάσκα με πιέζει πολύ, αλλά έτσι πρέπει να είναι».

Η Ιωάννα ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία ερωτική αντιζηλία».  Όπως είπε δεν είχε καμία επαφή με τον 40χρονο πέρα από ένα μήνυμα στο Facebook.

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός, η Ιωάννα είπε«Με τρομάζει η σκέψη να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα