Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Νίκος Σεργιανόπουλος: Eπειτα από 13 χρόνια κι ακόμα στοιχειώνει η στυγερή δολοφονία του

Μετά 13 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου και οι περισσότεροι ακόμα θυμούνται και ανατριχιάζουν από τον τρόπο και το μένος του δράστη.

Μετά 51 ημέρες, η ασφάλεια εξιχνίασε το έγκλημα και συνέλαβε τον δράστη. Το ειδεχθές και απίστευτης βιαιότητας έγκλημα είχε διαπράξει ο 30χρονος Γεωργιανός, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε βρεθεί κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες.

- Διαφήμιση -

Έντεκα χρόνια μετά το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ο δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης, είχε ξεδίπλωσει άγνωστες πτυχές της δολοφονίας και του χαρακτήρα του ηθοποιού. Ο δικηγόρος μίλησε τότε για τη φωτεινή, αλλά και για τη σκοτεινή πλευρά του Νίκου Σεργιανόπουλου, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από την επιτυχημένη κωμική σειρά.

«Σκοτώθηκε από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής στο τζούντο. Βάσει του κινητού του Νίκου συνελήφθη, το είχε πάρει μαζί του και όταν το ενεργοποίησε μπορέσαμε και τον βρήκαμε», είπε ο δικηγόρος. «Ο λόγος που ο δράστης παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε, ήταν για να έχει ελαφρυντικό» υπογράμμισε ο κ. Στεφανάκης και εξήγησε ότι στο καλαμάκι μέσω του οποίου είχε γίνει η χρήση ουσιών «είχε βρεθεί μόνο DNA του θύματος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για επιλογές που παρείχαν ικανοποίηση, αλλά ήταν ένας τρόπος αυτοτιμωρίας. «Έχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή, ένα αυτομαστίγωμα. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγείται με αυτό τον βηματισμό, είναι πολύ βαθύτερο το θέμα και αφορά μια δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή και κατά πόσο ήταν αποδεκτός και οικογενειακά και σε όλο το κομμάτι αυτό. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με ηδονή ή ικανοποίηση, είναι πολύ βαθύτερο. Έχει να κάνει με το αντίθετο, με αυτομαστίγωση και αυτοταπείνωση».

Η συμπρωταγωνίστρια του Σεργιανόπουλου στους «Δύο Ξένους», Εβελίνα Παπούλια είχε δηλώσει: «Τον θάνατο του Νίκου τον διαχειρίστηκα με σιωπή. Δε μου άρεσε καθόλου που έβλεπα να βγαίνουν να μιλούν για τον Νίκο. Και δε μου άρεσε όπως είχε καλυφθεί δημοσιογραφικά. Παρέα με τον Νίκο κάναμε κάποιες φορές , αλλά εγώ δεν είχα το περιθώριο και τον χρόνο να κάνω παρέες, ήμουν σαν την τρελή».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα