Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Στην παράνομη Θεία Λειτουργία η δήμαρχος Κέρκυρας που έδινε εντολές να… μείνουμε σπίτι

Απίστευτο και όμως αληθινό. Παρουσία επισήμων, ανάμεσα στους οποίους και η Δήμαρχος Κέρκυρας, τελέστηκε η θεία λειτουργία την Κυριακή από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας. Στο τέλος προσφέρθηκε και η Θεία μετάληψη.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας.

- Διαφήμιση -

Όπως αναφέρει το corfupress.com, παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας.

Στον Ιερό ναό παρόντες μάλιστα ήταν και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Η απίστευτη επιλογή να μην μπορεί ο κάθε πιστός να παρακολουθήσει τις λειτουργίες των ημερών, αλλά οι επίσημοι να γίνονται δεκτοί εντός ναού, σε πείσμα των κυβερνητικών μέτρων προκάλεσε την αντίδραση και του πρ. Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

“…Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό.

Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την πίστη στην Ορθοδοξία και στον Πολιούχο του νησιού μας, της κυρίας Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα ήταν περιττή η παρουσία τους σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Και όχι μόνο περιττή, αλλά και σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας..”.

- Διαφήμιση -

Όταν η δήμαρχος καλούσε να …μείνουμε σπίτι:

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα