Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

«Συγγνώμη» από την οικογένεια του 13χρονου ζητεί η 36χρονη καθηγήτρια

Η κατηγορουμένη για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός της Απόστολος Κόντος αναφέρει:

- Διαφήμιση -

«Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα. Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου».

Παράλληλα, ο συνήγορός της επισημαίνει ότι:

Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών, αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της.

Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της.

Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για τη συνθήκη που έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της.

Εφόσον της ζητηθεί, θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, ο κ. Κόντος δηλώνει ότι «η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη, που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα