Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Απαγωγή 17χρονου: Το «κατηγορώ» του πατέρα που πάλεψε με τους ληστές

Ήταν Μάιος του 2019 όταν συμμορία ληστών απήγαγε έναν 17χρονο στου Ζωγράφου την ώρα που γύριζε σπίτι του.

Εξι άτομα ακινητοποίησαν τον ανήλικο, του φόρεσαν κουκούλα, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου τον κράτησαν για αρκετές ώρες όμηρο.

- Διαφήμιση -

Την ώρα που κρατούσαν τον 17χρονο στην  Πανεπιστημιούπολη και αφού του άρπαξαν τα κλειδιά του σπιτιού και το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα, άλλα μέλη της συμμορίας πήγαν στο σπίτι της οικογένειάς του στο Παγκράτι και εισέβαλαν σε αυτό.

Στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς του 17χρονου και ο μικρός αδερφός του. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα του δημοσιογράφου, Μάκη Παπαδάτου, πατέρα του 17χρονου, και των ληστών.

Οι δράστες, μάλιστα, τραυμάτισαν τον Μάκη Παπαδάτο ελαφρά με μαχαίρι και τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, διέφυγαν από το σπίτι, αφήνοντας σε κοντινή απόσταση το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Οκτώ μήνες μετά το περιστατικό, η Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέλαβε έναν 28χρονο, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εισέβαλε στο σπίτι του Μάκη Παπαδάτου. Η σπείρα κατηγορείται για τρεις ληστείες σε σπίτια.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας κατάφεραν να φύγουν από την Ελλάδα και έτσι δεν συνελήφθησαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κρύβονται στην πατρίδα τους. Σε βάρος των πέντε ατόμων που διαφεύγουν της σύλληψης σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος που συνελήφθη ήταν αυτός που είχε δώσει στη συμμορία το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο σπίτι του Μάκη Παπαδάτου. Το όχημα δεν ήταν κλεμμένο και ανήκε στον 28χρονο.

Το κατηγορώ του πατέρα

Ο Μάκης Παπαδάτος μίλησε στο ethnos.gr για το πώς κατάφεραν τα μέλη της συμμορίας να εξαφανιστούν: «Ο συλληφθείς ήταν περιφερειακό μέλος της οργάνωσης. Αυτοί που εισέβαλαν στο σπίτι μου διέφυγαν.

Εμείς αναγνωρίσαμε στην Αστυνομία τους δράστες από την πρώτη ημέρα. Ξέραμε ότι κρύβονται στην Πανεπιστημιούπολη. Εκεί ήταν.

Αναγνωρίσαμε τα πρόσωπά τους, ενώ βρέθηκε και γενετικό υλικό τους. Οι ληστές από τις πρώτες ημέρες έφυγαν στην πατρίδα τους για να μη συλληφθούν. Η χώρα τους δυστυχώς δεν συνηθίζει να εκδίδει κακοποιούς, που έχουν κάνει εγκλήματα σε άλλη χώρα».

Ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος ευχαριστεί την Αστυνομία για την προσπάθεια που έκανε αλλά επιρρίπτει ευθύνες για τη φυγή των δραστών στη Δικαιοσύνη: «Οι ληστές φρόντισαν να φύγουν από την Ελλάδα γρήγορα. Συνεπώς οι πρώτες ώρες των ερευνών ήταν σημαντικές.

- Διαφήμιση -

Εμείς ξέραμε ότι οι δράστες βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη. Οι δικαστικές Αρχές όμως δεν έλυναν τα χέρια της Αστυνομίας και έτσι δεν έγινε άμεσα έρευνα στην Πανεπιστημιούπολη για τον εντοπισμό τους. Είχαν βρει άσυλο εκεί και η Αστυνομία δεν μπορούσε να πάει να τους πιάσει.

Οι δικαστικές Αρχές έδειξαν κακά αντανακλαστικά. Σαν θύμα και σαν πατέρας έχω μία πικρία γι’ αυτό. Παρά ταύτα έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη στους θεσμούς και πιστεύουμε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και θα συλληφθούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Αστυνομία για την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό τον καιρό».

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα