Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Απεργία στα ΜΜΜ την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

- Διαφήμιση -

Χειρόφρενο θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι στους συρμούς του Μετρό την Τετάρτη,καθώς συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ δε θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρόλεϊ και το τραμ.

Δεμένα τα πλοία

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ, η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθείστις 24:00 της ίδιας ημέρας.

- Διαφήμιση -

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ

Την Τρίτη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 28 Νεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι εργαζόμενοι ζητούν: συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αποκατάσταση του συστήματος που τις στηρίζει, στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, προστασία της πρώτης κατοικίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σταμάτημα της φοροεπιδρομής του εισοδήματος των εργαζομένων.

Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ζητούν περιφρούρηση της απεργίας και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα