Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Γιατί πρέπει να χρεώνεσαι 2 ευρώ για να καλέσεις ταξί;

Είναι γνωστή πλέον η φάση με τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα αγαθά αλλά και τις υπηρεσίες. Αυτό δεν είναι κάτι το νέο. Πλέον αυτό το πράγμα συμβαίνει και στις υπηρεσίες ταξί και συγκεκριμένα στην εταιρία μίσθωσης ταξί BEAT.

Σε μια σημαντική τροποποίηση της εμπορικής πολιτικής της προχωρά η ΒΕΑΤ. Από σήμερα το μεσημέρι, η εταιρεία επιβάλει κόστος προ-μίσθωσης στον επιβάτη. Κάτι φυσικά το οποίο μας αφήνει μετέωρους να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο συμβαίνει. Σίγουρα πρέπει να πληρωθούν όλοι, σίγουρα ο εργαζόμενος οδηγός αξίζει πολλά περισσότερα αλλά είμαστε όμως σίγουροι πως αυτή η αύξηση στις κούρσες γίνεται για αυτόν τον λόγο;

- Διαφήμιση -

Καταρχάς να πούμε πως πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις BEAT γιατί μάλλον όλοι οι οδηγοί φεύγουν από την εταιρία γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι. Τουλάχιστον πολλοί αυτό λένε. Δεν τους συμφέρει το deal που προσφέρει η BEAT. Αυτό φυσικά φαίνεται γιατί αν πας να καλέσεις BEAT αργεί πάρα πολύ σε σχέση με πιο παλιά που ερχόταν αμέσως.

Με την απόφαση αυτή επιβαρύνεται ο επιβάτης, η εταιρεία φιλοδοξεί να “προσελκύσει” περισσότερους οδηγούς ταξί στην πλατφόρμα της, καθώς το τελευταίο διάστημα διαπίστωνε απώλειες. Από την άλλη όμως σίγουρα έχει ήδη χάσει πολλούς πελάτες λόγω αυτής της κίνησης αλλά και της κακής διαχείρισης των οδηγών της εξ αρχής.

Σύμφωνα με διάφορους συγκοινωνιολόγους, η άνοδος της τιμής των καυσίμων ώθησε ολοένα και περισσότερους οδηγούς ταξί να μην επιλέγουν διαδρομές της ΒΕΑΤ (η προμήθεια ανέρχεται στο 9,7% προ ΦΠΑ), κρίνοντάς πως είναι πολύ λίγο το ποσοστό κέρδους τους.

Τι θα γίνει όμως και με τους ανθρώπους που θέλουν να εξυπηρετηθούν με μία ποιοτική υπηρεσία ταξί; Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος με την Uber να ανεβαίνει συνεχώς και ο κόσμος να επιστρέφει ξανά στα ραδιοταξί. Σίγουρα πάντως κανείς δεν θέλει να είναι ανασφαλής παίρνοντας ένα ταξί από το δρόμο γιατί πολλές φορές οι freelance οδηγοί εκμεταλλεύονται πολύ τον άσχετο πελάτη.

Το ζήτημα είναι να βρεθεί μία μέση λύση γιατί τώρα ο πελάτης δεν πρόκειται να ξαναπάρει BEAT, μέσα σε όλα αυτά που τον επιβαρύνουν έξτρα στην καθημερινότητα του.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα