Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Δολοφονία Άλκη: Έσπασε η ομερτά, ο ένας στον άλλον ρίχνουν τις ευθύνες οι 9 συλληφθέντες

Μετά τη σύλληψή τους, οι 9 συλληφθέντες, 8 που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες και ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, μιλούν στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και ρίχνουν έναν τις ευθύνες στον άλλον!

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από αστυνομικές πηγές, προκύπτουν μερικά βασικά συμπεράσματα για την υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά και τη φίλαθλη κοινότητα πανευρωπαϊκά. Και οι 11 εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων οι 9 συλληφθέντες είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, από αστυνομικές πηγές μεταφέρεται η εκτίμηση ότι το τάγμα εφόδου των σκληρών χούλιγκαν λειτουργούσαν αυτόνομα και ανεξάρτητα από τη βασική γραμμή της Θύρας 4.

- Διαφήμιση -

Η επίθεση στον Άλκη και τους δύο φίλους του έγινε από τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος  Έλληνας ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

Ποιος σκότωσε τον Άλκη

Η αρχική πληροφορία ήταν ότι κεντρικό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έπαιξε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος. Τώρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, οι εμπλεκόμενοι χούλιγκαν στη φρικτή δολοφονία ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λένε ότι το δρεπάνι, που ήταν ένα από τα φονικά όργανα στην επίθεση που «χάθηκε» ο Άλκης, το κρατούσε Έλληνας τον οποίο μάλιστα κατονομάζουν οι συνεργοί του. Το ροωπο που κατηγορείται από τους 8 συλληφθέντες ως ο άνθρωπος που κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο φονεύθηκε ο Άλκης δεν είναι σεσημασμένος.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ακόμα και αν η ομάδα των δολοφόνων δεν είχαν μαχαιρώσει τον Άλκη, ο 19χρονος θα υπέκυπτε από τα βαρύτατα τραύματα πουθ του προκάλεσαν οι χου΄λιγκαν με το ρόπαλο. Το ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Άλκη και εγκαταλείφθηκε στον τόπο της επίθεσης, όπως και το δρεπάνι, σύμφωνα με τους συλληφθέντες ήταν στα χέρια Αλβανού, επίσης μη σεσημασμένου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε πρωινή του συνάντευξη ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους 11 εμπλεκόμενους, οι 6 είναι σεσημασμένοι. Κατά την εκδοχή που μεταφέρουν στην Αστυνομία οι ίδιοι οι συλληφθέντες, τα δύο φονικά όργανα –το δρεπάνι και το ρόπαλο– τα κρατούσαν δύο εκ των πέντε μελών του τάγματος των δολοφόνων που δεν ήταν σεσημασμένοι για παλαιότερα αδικήματα.

- Διαφήμιση -

«Έσπασε η Ομερτά», λένε αστυνομικοί με γνώση της υπόθεσης και θεωρούν ότι για τον προσδιορισμό των ενόχων της δολοφονίας, θα απαιτηθεί η διασταύρωση των αποτυπομάτων και του dna των δραστών. Στο ρόπαλο εκτός από αίμα που ανήκε στον Άλκη Καμπανό βρέθηκε και αίμα και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, αλλά και γεννετικό υλικό του δράστη.

Παράλληλα με τη λήψη DNA/ γεννετικού υλικού από όλους  δράστες παραλλήλως με την αξιολόγηση των ευρημάτων από το βιντεοληπτικό υλικό στις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας και τις μαρτυρίες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο ρόλος καθενός από τους 11. Η Αστυνομία επίσης θα εξετάσει δείγματα αίματος και άλλα στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν από τα ρούχα των τραυματιών.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα