Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Διέφυγε στην Αλβανία 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού είναι καταιγιστικές με νέα στοιχεία να έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από μια ντουζίνα άτομα.

Για τη δολοφονία συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει προφυλακιστεί (θα απολογηθεί τη Δευτέρα), ενώ όπως αποκάλυψε το thestival.gr, ένας 20χρονος ομοεθνής του που συμμετείχε στην επίθεση, διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη!

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival, ο 20χρονος πέρασε προχθές τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον ταυτοποίησε χθες και διαπίστωσε στη βάση δεδομένων της, πως είχε ήδη ταξιδέψει για την πατρίδα του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 20χρονος (για τον οποίο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης) είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί, ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών και συμμετείχαν τον Μάρτιο του 2019 σε άλλη επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη, που είχε γίνει κοντά στο σημείο που επιτέθηκαν στον Άλκη.

Και το 2019 είχε ταυτοποιηθεί ο 20χρονος για την επίθεση και είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος…

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα LiveSport, είχε προειδοποιήσει:

- Διαφήμιση -

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στη Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα».

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο κ.Κούγιας αναφέρθηκε και σε μια φωτογραφία που δεν ξέρει ακόμα αν σχετίζεται με την υπόθεση: «Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν. Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιός μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή».

Θείος Άλκη: «Είδατε με τι θυμό κατέβασε το μαχαίρι;»

Συγκλονιστικός ο θείος (που αναγνώρισε και τη σορό) του 19χρονου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη δολοφονία του Άλκη:

«Δεν θα ξεχάσουμε εμείς και δεν πρέπει να ξεχάσουν και άλλοι … Δεν ήθελα να το πιστέψω, να δω τον ανιψιό μου εκεί μέσα, σε μια σακούλα, σε ένα παγωμένο φορείο … Άκουσα ότι θα δοθεί το όνομα του στον δρόμο, όπου έγινε το φονικό. Αυτό είναι θετικό, θα περνούν οι άνθρωποι από εκεί και θα θυμούνται τι έγινε. Πρέπει να κάνουν ότι πρέπει αυτοί που είναι σε θέσεις-«κλειδιά» για να μην υπάρχει οπαδική βία. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα παιδιά».

Όντας ταραγμένος σχολίασε για τη δολοφονία: «Δεν είναι δυνατόν να κάθεται το παιδί στα σκαλιά και να τον σκοτώνουν. Είδατε με τι θυμό κατέβασε το μαχαίρι; Μακάρι να ήμουν εγώ εκεί να φάω τις μαχαιριές. Παρ’ όλα αυτά, ο πατέρας του θέλει να δει να γίνεται ένας φιλικός αγώνας και να δει τους ανθρώπους ενωμένους».

- Διαφήμιση -

Για τον χαρακτήρα και τα όνειρα του άτυχου Άλκη, ο θείος του είπε: «Χάνετε που δεν τον γνωρίσατε. Εγώ τον γνώρισα τα τελευταία 2-3 χρόνια στο Λύκειο της Βέροιας και είδα τι παιδί ήταν. Ήταν ο καλύτερος φίλος του πατέρα του, αυτό λέει πολλά. Μου έλεγε τας όνειρα του, τις φιλοδοξίες του και βρήκε τόσο άδικο τέλος. Ήταν στο πρώτο έτος στο ΑΠΘ. Έλεγε σε ποια εταιρεία να πάει να δουλέψει, ασχολιόταν με τα ηλεκτρονικά, ήξερε από κομπιούτερ και συζητούσαμε τι επρόκειτο να κάνει».

Πηγή: Newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα