Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία: Ζητούν από τους υπαλλήλους να εργαστούν κι ας είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύπτουν καταγγελίες που γίνονται από εργαζόμενους οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά παρόλα αυτά, τους ζητείται να εμφανιστούν κανονικά στη δουλειά τους, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους.

Ειδικά τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει ηπιότερα συμπτώματα, αρκετοί εργοδότες ζητούν την παρουσία των υπαλλήλων τους στο πόστο τους.

- Διαφήμιση -

Λύση δεν δίνεται από τους αρμόδιους, καθώς νοσεί πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος μην έχοντας άλλη επιλογή, υποκύπτει στον εργοδοτικό εκβιασμό. Η πιο πρόσφατη καταγγελία για την οποία έκανε αναφορά το Open, αφορά μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων

Αλλά ακόμα και εργοδοτική αυθαιρεσία να μην υπάρχει, υπάρχει… κρατική αυθαιρεσία, καθώς το μπάχαλο με τις δηλώσεις των θετικών τεστ (των rapid κυρίως) για τους εργαζόμενους και την άδεια καραντίνας, είναι ατέλειωτο, με τα όσα γίνονται και δεν γίνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλου τύπου αυθαιρεσίες, με αφεντικά επιχειρήσεων/ομίλων, τα οποία παρότι είναι πολύ στενές επαφές ενεργού κρούσματος, εμφανίζονται κανονικά στο γραφείο τους (αγνοώντας τη λέξη καραντίνα) και μάλιστα χωρίς να έχουν ενημερώσει και κανέναν για την κατάσταση.

Πηγή: Newsbreak.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα