Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Λέσβος: Οι Τούρκοι αδειάζουν ανθρώπους στη θάλασσα!

Με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού έφτασε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μια βάρκα με 48 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Όταν ένα σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη βάρκα με τους μετανάστες, ένα από τα 48 άτομα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τρύπησε το φουσκωτό με συνέπεια την ανατροπή του και με στόχο τα άτομα αυτά να πέσουν στη θάλασσα για να εξαναγκάσουν τα στελέχη του Λιμενικού να τα διασώσουν και να τα μεταφέρουν στη Λέσβο.

- Διαφήμιση -

Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί, που είχε πέσει στη θάλασσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 8:30 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου δείχνει ότι οι Τούρκοι δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε πνιγμούς μικρών παιδιών για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με μετανάστες και να προβάλλουν τον ισχυρισμό τους ότι η Ελλάδα αδιαφορεί για την ζωή μεταναστών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού

Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Λέσβο

Σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.

- Διαφήμιση -

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επεισόδια στη Μόρια

Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών σημειώνονται στο ΚΥΤ της Μόριας το πρωί της Δευτέρας.

Οι μετανάστες ξεσηκώθηκαν και επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές με πέτρες, οι οποίες απαντούν με ρίψη χημικών.

Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι, με πάνω από 22.000 μετανάστες να είναι σε εγρήγορση μετά από τα τελευταία επεισόδια στην Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων της Λέσβου με μετανάστες και μέλη ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι. Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

- Διαφήμιση -

Περίπου 1.000 μετανάστες πέρασαν σε ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο!

Στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα