Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι (15:00) και για τρεις ημέρες, η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία για τρεις ημέρες να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, σύμβολο της ελευθερίας και της αντίστασης. Συγκεκριμένα, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8/9. Σήμερα, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Την Τρίτη (7/9) θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Στα Χανιά η ταφή του

- Διαφήμιση -

Την ίδια μέρα (Τετάρτη 8/9), η σορός του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπως ήταν και η επιθυμία του, ώστε να ταφεί στο χωριό του, τον Γαλατά, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του. Στα Χανιά θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, μετά από σχετική αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή, από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του συνθέτη προκειμένου να διασφαλιστεί η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τις λεπτομέρειες της κηδείας του. Στην διαδικασία η οικογένεια Θεοδωράκη θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο καθώς η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα, η οποία αρχικά είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις σχετικά με τον τόπο ταφή του οι οποίες όμως φαίνεται πως κάμφηκαν, θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης ενώ ο γιος του Γιώργος με μια ανάρτησή του ξεκαθάρισε πως τον αφορά η συγκεκριμένη διαδικασία αφού δεν θα αψηφούσε ποτέ την επιθυμία του πατέρα του.

Πηγή: Documentonews.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα