Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με 320 χιλιόμετρα την ώρα έτρεχε η Porsche του Βακάκη

Με 320 χιλιόμετρα έτρεχε η Πόρσε του Γιώργου Βακάκη, που την 26η Φεβρουαρίου έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμανόγλου σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στην Αθηνών Λαμίας.

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που δημοσιεύει το Έθνος, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Honda, στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος του Υπάτιου και ο μόλις τριών ετών γιός τους, εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχτηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

- Διαφήμιση -

Την ζωή τους είχαν χάσει τέσσερις άνθρωποι: ο 24χρονος Απόστολος Βακάκης, ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη Ασπασία Πατμανόγλου και ο 3χρονος Παύλος Πατμανόγλου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη δικογραφία γίνεται λόγος για καλή συντήρηση της Πόρσε και πως τα λάστιχα ήταν σε καλή κατάσταση και δεν παρουσίαζαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά. Οι ειδικοί με βάση αξιόπιστες πηγές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα. Υπενθυμίζεται πως μετά το δυστύχημα κάποιοι είχαν υποστηρίξει πως η Πόρσε είχε χιονολάστιχα.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές επικαλέστηκαν στο Έθνος ένα δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας από το οποίο προκύπτει ότι το ρολόι για το δυστύχημα άρχισε να μετράει αντίστροφα όταν η Πόρσε επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα ΙΧ μάρκας Mercedes. Στο βίντεο διάρκειας 2,5 δευτερολέπτων φαίνεται το αριστερό λάστιχο να έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού με αποτέλεσμα κατά την επαναφορά της Πόρσε να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσει να κλατάρει.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα