Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Αμβρόσιος φέρεται να έδιωξε από ίδρυμα ηλικιωμένο γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Στο µικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών µπαίνει η καταγγελία εκδίωξης οµοφυλόφιλου από το γηροκοµείο Καλαβρύτων, περιστατικό το οποίο ενδέχεται να εµπίπτει και στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόµου.

Η απίστευτη ιστορία της φερόµενης εκδίωξης ηλικιωµένου από γηροκοµείο των Καλαβρύτων εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιµήσεων οδήγησε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου να δώσει εντολή έρευνας, έπειτα και από µπαράζ δηµοσιευµάτων που αναφέρονταν στο περιστατικό.

- Διαφήμιση -

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Καλαβρύτων, ζητώντας να διερευνηθεί αν ενδεχοµένως έχει διαπραχθεί και αδίκηµα που τιµωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόµου, ενώ στο κάδρο της έρευνας βρίσκεται ο µητροπολίτης Αµβρόσιος.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δηµοσιότητας, ο ηλικιωµένος άνδρας αντιµετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήµατα υγείας και µέχρι πριν από λίγες ηµέρες δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων της δοµής «Βοήθεια στο σπίτι». Ωστόσο, η κατάστασή του φαίνεται πως επιδεινώθηκε και η παραµονή του στο σπίτι κατέστη αδύνατη, µε αποτέλεσµα οι άνθρωποι της δοµής να απευθυνθούν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωµένων «Καλλιµανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη.

Με την άφιξη του ηλικιωµένου στο γηροκοµείο, η είδηση φέρεται να έφτασε στα αυτιά του µητροπολίτη Αµβρόσιου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε την αποχώρηση του ηλικιωµένου επειδή είναι οµοφυλόφιλος. Ωστόσο, οι αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η είδηση φαίνεται πως οδήγησαν στην άµεση παρέµβαση του διευθυντή του Καλλιµανοπούλειου ιδρύµατος, µε αποτέλεσµα ο µητροπολίτης Καλαβρύτων Αµβρόσιος να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση και ο ηλικιωµένος να εξακολουθήσει να δέχεται τη φροντίδα που έχει ανάγκη.

Το «Εθνος» επικοινώνησε µε το ίδρυµα, ωστόσο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει µε τον πρόεδρο. Το οµοφοβικό ξέσπασµα ∆εν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριµένος µητροπολίτης απασχολεί µε τις δηλώσεις ή τις πράξεις του ενάντια σε οµοφυλόφιλους. Πρόσφατα καταδικάστηκε σε επτά µήνες φυλάκιση µε αναστολή από το Εφετείο Αιγίου µετά τη µήνυση που είχαν κάνει εις βάρος του οµοφυλοφιλικές οργανώσεις για το εµπρηστικό και οµοφοβικό κείµενο που δηµοσίευσε στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας µιλήσουµε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Με αφορµή τα δηµοσιεύµατα που ανέφεραν ότι η Μητρόπολη Καλαβρύτων αντιµετωπίζει ως ανεπιθύµητο τον ηλικιωµένο λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισµού, οι Proud Seniors Greece, Οµάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόµων 50+, εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους την ανησυχία τους: «Εκφράζουµε την έντονη ανησυχία µας για την ασφάλεια αυτού του προσώπου, δεδοµένου ότι µέχρι τώρα ούτε το “Καλλιµανοπούλειο”, ούτε κάποια άλλη αρµόδια αρχή που έχει ευθύνη για την καλή λειτουργία των γηροκοµείων, ούτε η Μητρόπολη Καλαβρύτων δεν έχουν διαψεύσει τα σχετικά δηµοσιεύµατα. (…) Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τις εµπλεκόµενες υπηρεσίες που µερίµνησαν για την ιδρυµατική φροντίδα αυτού του ατόµου επιλέχθηκε εξ αρχής το εν λόγω ίδρυµα χωρίς να εκτιµηθεί η εχθρότητα και το µίσος που συστηµατικά ο Αµβρόσιος εξαπολύει ενάντια στη ΛΟΑΤ κοινότητα».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα