Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο ρατσισμός είναι μια βρωμιά που ανακάλυψαν οι πλούσιοι για να την εφαρμόζουν οι φτωχοί

Ο ιδιοκτήτης του πεντάστερου ξενοδοχείου θα κάνει τεμενάδες στον λεφτά Αλβανό ή Πακιστανό που θα πάει ως πελάτης στην επιχείρηση του

Την ίδια στιγμή, έχει κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο και φέρεται σαν σε κατώτατο είδος στον Αλβανό ή Πακιστανό που απασχολεί στη λάντζα ή στους κήπους.

- Διαφήμιση -

Η βιζιτού πολυτελείας που έχει εκπομπή στην τηλεόραση θα δει όλες τις πόρτες να ανοίγουν, και όλα τα φλας να αστράφτουν στο διάβα της.

Η πόρνη που κάνει πιάτσα για τη δόση της ή για το γάλα του παιδιού της, θα βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό, το στιγματισμό και την περιφρόνηση.

Ο πλούσιος γόνος που ρουφά τις κόκες και τα αμφεταμινόχαπα με τις χούφτες, έχει τους αστυνομικούς σωματοφύλακες να του ανοίγουν τις πόρτες της λιμουζίνας και να κουβαλούν τις βαλίτσες στα ταξίδια του.

Ο φτωχός τοξικομανής που σέρνεται σε κάποια ναρκοπλατεία, έχει τους αστυνομικούς να τον μαζεύουν κάθε τρεις και λίγο για να ‘φάει τις φάπες του’ σε κάποιο σκοτεινό κρατητήριο.

Κάποιοι νησιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις ασχήμιες και τα αίσχη των Άγγλων τουριστών που ‘συμβάλλουν στο τουριστικό προϊόν’.

Φρίττουν όμως με τις ορδές των κατατρεγμένων και πεινασμένων προσφύγων που ‘καταστρέφουν την εικόνα της χώρας’.

- Διαφήμιση -

Και φυσικά τη γραμμή δίνει πρώτη απ’ όλους η ίδια η επίσημη πολιτεία με την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στον τουρίστα ή τον επενδυτή, και στον πρόσφυγα ή τον μετανάστη αντίστοιχα.

Φυλετικός ή κοινωνικός, ο ρατσισμός δομείται σε οικονομική βάση και έχει πάντα ταξικό πρόσημο.

Και είναι πολλοί δυστυχώς οι χωρίς ταξική συνείδηση προλετάριοι που πέφτουν στην παγίδα του.

‘Ο ρατσισμός είναι μια βρωμιά που ανακάλυψαν οι πλούσιοι για να την εφαρμόζουν οι φτωχοί’, για να θυμηθούμε και τον Ουμπέρτο Έκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα