Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

ΠΑΓΝΗ: Οι καρκινοπαθείς πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο ΠΑΓΝΗ, καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test, πριν μπουν στο νοσοκομείο, είτε για να για ώρες στην ουρά για δωρεάν test.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γιατροί είναι αντιμέτωποι με δραματικά αδιέξοδα,  το ίδιο και οι ασθενείς στην Κρήτη, καθώς δραματικές επιπτώσεις για τους ασθενείς φέρνει η ένταση της πίεσης στα νοσοκομεία του νησιού, την ώρα που τα δωρεάν rapid test, εντός νοσοκομείου καταργήθηκαν ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, βρίσκονται σε απόγνωση. Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο.

Η δεύτερη επιλογή που έχουν όσοι ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν rapid test είναι να περιμένουν για ώρες στις ουρές σε ανοικτούς χώρους και πλατείες, ώστε ένα εξεταστούν δωρεάν, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα