Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

«Πονοκέφαλος» τα κορονοπάρτι αλλά όχι κυβέρνησης σε πρόωρο άνοιγμα της εστίασης

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση έχουν μετατραπεί τα κορονοπάρτι στις πλατείες της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Προβληματίζουν τα κορονοπάρτι που στήνονται από νεαρούς σε πλατείες της Αθήνας (μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο έγιναν δύο πάρτι στην Κυψέλη με χιλιάδες κόσμου) αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όμως η κυβέρνηση λέει κατηγορηματικά όχι στο πρόωρο άνοιγμα της εστίασης.

- Διαφήμιση -

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη στήθηκαν οργανωμένα κορονοπάρτι με dj, άφθονα ποτά και μουσική στη διαπασών και την Αστυνομία να παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει για τη διάλυση του πάρτι. Από την άλλη, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι από νωρίς και τις δύο αυτές μέρες η Αστυνομία απέκλεισε την πλατεία, προκειμένου να αποτραπούν οι συναθροίσεις νεαρών.

Αυτό που αναφέρουν, πάντως, οι πληροφορίες είναι ότι στα δύο οργανωμένα πάρτι στην Κυψέλη στους νεαρούς βρίσκονταν χούλιγκαν και αντιεξουσιαστές και η Αστυνομία ήθελε να αποφύγει τυχόν επεισόδια που μπορεί να σημειώνονταν. Αλλωστε, τέτοια φαινόμενα είχαν συμβεί και στην Αγία Παρασκευή και σε διάφορες πλατείες πριν από αρκετό καιρό όταν η Αστυνομία με ΜΑΤ είχε επέμβει για τον αποκλεισμό των πλατειών.

Προβληματισμός για τα πάρτι αλλά όχι πρόωρο άνοιγμα εστίασης

Μπορεί τα κορονοπάρτι να προβληματίζουν και οι Αρχές να ψάχνουν τους διοργανωτές, όμως η κυβέρνηση φαίνεται να μην καταλήγει στο πρόωρο άνοιγμα της εστίασης. Παρότι στο τραπέζι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.grέχει πέσει το άνοιγμα της εστίασης για να δοθεί μία ανάσα στη νεολαία, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει – παρά τις διαφορετικές απόψεις από μερίδα λοιμωξιολόγων – να μην ανοίξει τελικά την εστίαση.

Αλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα. Η κυβέρνηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει δώσει κάποιες ανάσες στους πολίτες, όπως για παράδειγμα, την ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033, το άνοιγμα του λιανεμπορίου κ.λπ., όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να ρισκάρει με το άνοιγμα της εστίασης.

Το ερώτημα, πάντως, που παραμένει είναι τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Και αυτό το σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και η πίεση στο ΕΣΥ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον για 15 μέρες ακόμη. Επομένως, η εστίαση φαίνεται να ανοίγει στις 10 Μαΐου, λίγες μέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα