Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Σάμος: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Η Σάμος θρηνεί δυο παιδιά μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με το Star, οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια. Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα.

Ο πυροσβέστης συντετριμμένος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα για τη στιγμή που τα δυο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: «Μόλις απεγκλωβίσαμε δυο παιδιά. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, στην οδό Μισάρχου, όπου και ανασύραμε από τα ερείπια και τις σορούς των δυο παιδιών. Υπήρχε κατακρήμνιση μιας ξύλινης στέγης και πέτρες από παλιό κτίριο που είχε πλακώσει τα παιδιά… Είμαστε φορτισμένοι ψυχολογικά γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά», είπε.

Οι γονείς τους τα έψαχναν απεγνωσμένα

Οι τραγικές μητέρες άρχισαν να ψάχνουν τα παιδιά λίγα λεπτά μετα το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα περίμεναν στο σπίτι και άρχισαν να τα καλούν στα κινητά τους τηλέφωνα όμως μάταια.

Οι προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τα παιδιά στη ζωή ήταν υπεράνθρωπες, όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου: «Τα παιδιά ήταν και τα δυο νεκρά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα απαραίτητα, όπως ανάνηψη… Δυο νέα παιδιά, 16 χρονών, δεν ειναι πλέον μαζί μας. Είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συμβαίνει», ανέφερε.

Κάτοικος περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο σημείο

Το τραγικό περιστατικό με τους δύο μαθητές που έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε στον ΑΝΤ1, κάτοικος της περιοχής.

«Όταν έγινε ο σεισμός πεταχτήκαμε στην αυλή του σπιτιού και εκείνη τη στιγμή ήρθαν τρία παιδιά κλαίγοντας, η σκόνη από την κατάρρευση του κτιρίου σκέπασε τα πάντα», είπε ο κάτοικος της περιοχής. «Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Δεν πήραμε… μυρωδιά».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα