Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σεπόλια: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 3 προφυλακισμένων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων που έχουν προφυλακιστεί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια. Ετσι, μετά από απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με προσωπική μέριμνα του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, οι Αρχές έλαβαν την εντολή να βγάλουν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία των βιαστών, καθώς μέχρι σήμερα φυλάσσονταν λόγω της προστασίας του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για τον 33χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, τον 34χρονο επιχειρηματία και τον 36χρονο υπάλληλο του νοσοκομείου «Μεταξά». Ο υπουργός είχε ζητήσει από τη δικαιοσύνη να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων να δοθούν στη δημοσιότητα, υπό τον φόβο ότι μπορεί και άλλα παιδιά να έχουν πέσει θύματά τους.

- Διαφήμιση -

Σεπόλια: Ο Μίχος εξέδιδε την ανήλικη και σε live streaming

Εξάλλου, σε περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τριών προφυλακισμένων μπορεί να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στη διαδικασία των ερευνών των Αρχών, καθώς οι ίδιοι μπορεί να αναγνωριστούν και από άλλα άτομα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προσπαθώντας να φτάσει στην άκρη του νήματος για την εξάρθρωση ενός ολόκληρο κυκλώματος παιδεραστών και όχι μόνο του Ηλία Μίχου, ο οποίος μέχρι τώρα εμφανίζεται ως ο «ενορχηστρωτής» των φερόμενων βιασμών, της μαστροπείας και διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα προφυλακισμένα είναι 6 άτομα, ο Ηλίας Μίχος, ο Γιάννης Σοφιανίδης, η 37χρονη μητέρα, ο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» και άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν είχαν γίνει γνωστά. Παράλληλα, 13 άτομα από τη λίστα των 213 έχουν παρουσιαστεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:

1. ΚΛΩΘΑΚΗ Ευθύμιο του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής, (σχετικό το από 16-10-2022 Δελτίο Τύπου),

- Διαφήμιση -

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Αναστάσιο του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθέντα την 20-10-1989 στην Αθήνα (σχετικό το από 15-10-2022 Δελτίο Τύπου)

3. ΚΟΝΤΑΡΗ Νικόλαο του Ιωάννη και της Ζωής, γεννηθέντα την 5-11-1986 στον Πειραιά (σχετικό το από 15-10-2022 Δελτίο Τύπου).

- Διαφήμιση -

Σε βάρος των (1) και (2) ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του (3) ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 14:00 ώρα της 27-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πηγή: Reader.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα