Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Σεπόλια: 19 οι προφυλακισμένοι για τους βιασμούς της 12χρονης

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση των βιασμών και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια. Το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης, στην οποία εμπλέκονται άτομα «πέραν κάθε υποψίας» ξετυλίγεται, έστω και αργά, με νέες προφυλακίσεις, εντάλματα σύλληψης και κλήσεις σε απολογία.

Θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι η 12χρονη μαθήτρια που ζούσε ένα πραγματικό εφιάλτη από τη στιγμή που έπεσε στα «νύχια» του Ηλία Μίχου και του κυκλώματος που είχε στήσει ο ίδιος και οι συνεργοί του.

- Διαφήμιση -

Σε κάθε μία από τις πέντε καταθέσεις του, το παιδί αναγκάζεται να βιώνει ξανά και ξανά όσα πέρασε, έτσι ώστε οι Αρχές να βρουν τα ίχνη των παιδοβιαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο τελευταίες ημέρες η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου επισημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το παιδί είναι το θύμα αυτής της υπόθεσης και όχι ο θύτης, όπως επισήμανε σε δηλώσεις της στο in.

Η δικηγόρος κατήγγειλε ότι η πέμπτη κατάθεση της 12χρονης έχει δημοσιοποιηθεί ολόκληρη σε ηλεκτρονικό μέσο.

«Όπως είπα και σε προηγούμενη συνέντευξή μου, δημοσιοποιήθηκαν οι φωτοτυπίες της κατάθεσης της 12χρονης. Όχι τι είπε από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Είναι δημοσιογραφική επιτυχία αυτή; Οι φωτοτυπίες της κατάθεσης θα κυνηγούν τη 12χρονη σε όλη της τη ζωή. Είναι κάτι απαράδεκτο και ανήθικο».

Η δικηγόρος είχε αναφερθεί εκτενώς στο συγκεκριμένο ζήτημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Το Κόκκινο».

Για τις νέες προφυλακίσεις

- Διαφήμιση -

Η κ. Ταραχοπούλου, σε ερώτηση του in σχετικά με τις νέες προφυλακίσεις για την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης, εξήγησε ότι η ίδια έχει επίσημη ενημέρωση για τους τέσσερις που προφυλακίστηκαν μετά από την πέμπτη κατάθεση της 12χρονης, καθώς και για τον έναν που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δικηγόρος τόνισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για ποιους έχει βγει ένταλμα σύλληψης ή ποιοι έχουν κληθεί σε απολογία αφού η ίδια λαμβάνει τα χαρτιά της δικογραφίας ένα μήνα αργότερα βάσει νόμου.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφυλακισμένοι για την υπόθεση των βιασμών είναι 19 άτομα, καθώς και η μητέρα της 12χρονης.

Οι προφυλακισμένοι βρίσκονται στις φυλακές της Τρίπολης και των Γρεβενών, δηλαδή τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία στέλνονται οι δράστες σεξουαλικών αδικημάτων.

Προφυλακισμένοι Μίχος και Σοφιανίδης

Οι πρώτοι που προφυλακίστηκαν μέχρι τη δίκη τους ήταν ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης.

- Διαφήμιση -

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος γύρω από το κύκλωμα μαστροπείας με θύμα το 12χρονο παιδί. Μάλιστα, ο Μίχος πρόκειται να δώσει συμπληρωματική απολογία την επόμενη Πέμπτη μετά την τελευταία χρονικά κατάθεση της 12χρονης.

Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, μέσω της δικηγόρου του, Μαρία Κουρτέση που μίλησε στο MEGA. Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του 54χρονου βασικού κατηγορούμενου στη μαστροπεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος για αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν έχει βρεθεί τίποτα που να τον ενοχοποιεί για μαστροπεία.

Ο Σοφιανίδης ήταν ο πρώτος παιδοβιαστής που συνελήφθη, μετά τον Μίχο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του από τις Αρχές αφού ερευνάται αν θύμα του είχαν πέσει και άλλα παιδιά.

Ο ίδιος είναι είναι παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, με το μεγαλύτερο να έχει την ίδια ηλικία με τη 12χρονη.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την πέμπτη κατάθεση της 12χρονης

Στην πέμπτη κατάθεσή της η 12χρονη μίλησε για 13 νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στη φρικιαστική υπόθεση. Από αυτούς τους πέντε το παιδί τους αναγνώρισε από φωτογραφίες που του έδειξαν οι ερευνητές της Αστυνομίας, ενώ από τους υπόλοιπους οκτώ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι έξι. Για τους υπόλοιπους δύο συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίησή τους.

Στις 17 Φεβρουαρίου προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε, για τους οποίους οι Αρχές είχαν παρουσιάσει φωτογραφίες στη 12χρονη.

Ανάμεσα στους τέσσερις που προφυλακίστηκαν είναι και ο 65χρονος δερματολόγος έξω από το γραφείο του οποίου έχουν γραφτεί και συνθήματα.

Οι άλλοι τρεις είναι: ένας 50χρονος πακιστανικής καταγωγής, ένας 49χρονος και ένας 44χρονος.

Από τους πέντε που αναγνώρισε η 12χρονη από τις φωτογραφίες, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε 23χρονος πακιστανικής καταγωγής. Ο ίδιος πρέπει να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με περιοριστικούς όρους βρίσκεται εκτός φυλακής και άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται να ήλθε σε επαφή με τη 12χρονη, αλλά κατηγορείται για παιδική πορνογραφία.

Τρεις ακόμη προφυλακισμένοι από όσους ταυτοποιήθηκαν

Από τους έξι που ταυτοποιήθηκαν μετά τη νέα κατάθεση της 12χρονης, οι τρεις προφυλακίστηκαν, ενώ οι άλλοι τρεις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε 33χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία κόρη έξι ετών, με το παιδί να έχει μιλήσει για τον Χ.

Ο ίδιος φέρεται να έστελνε τη γυναίκα του και το παιδί του στο πάρκο και στο σπίτι βίαζε την ανήλικη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Στις φυλακές Γρεβενών οδηγήθηκε 58χρονος. Αυτός φαίνεται να είναι ο «Γιώργος», ο δεύτερος άντρας που είχε βιάσει το κορίτσι μετά τον Ηλία Μίχο. Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, αυτός έχει ένα γιο και ένα μικρό άσπρο σκυλί. Κυκλοφορούσε με Μερσεντές και ψώνιζε από το κατάστημα του Μίχου.

Μάλιστα, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε πει στη 12χρονη ότι έχει πολύ καλή δουλειά σε μεγάλη εταιρεία.

Σήμερα Τετάρτη προφυλακίστηκαν δύο ακόμη κατηγορούμενοι αφού δεν κατάφεραν να πείσουν ανακρίτρια και εισαγγελέα με τους ισχυρισμούς τους. Ο πρώτος γείτονας και οικογενειακός φίλος και ο δεύτερος ένας 27χρονος τον οποίο έχει κατονομάσει το παιδί στην κατάθεση του. Ένας ακόμα κατηγορούμενος, 40 ετών, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.

Αυτοί που είναι στα «σχοινιά»

Ανάμεσά σε αυτούς που έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν είναι ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια σε σχέση με τις κατηγορίες που του προσάπτονται στην εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαϊδη και της Μαίρης Μπενέα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν άγγιξε ποτέ το παιδί, το έβλεπε πάντα παρουσία και άλλων προσώπων στο γραφείο του, ενώ εμφανίζει τη σχέση τους ως πατρική και συμβουλευτική. Ο πρώην διαιτητής μιλά για ασάφειες στη δικογραφία, ενώ φτάνει να κατηγορεί την 12χρονη, υποστηρίζοντας ότι λέει πράγματα που δεν στέκουν.

Αυτοί που ταυτοποιήθηκαν, πλην του πρώην διαιτητή, είναι:
  • Ένας άνδρας, ξένης καταγωγής, πατέρας ενός μικρού αγοριού, ο οποίος φέρεται να ζήτησε στον Μίχο να του γνωρίσει τη 12χρονη
  • Ένας υπάλληλος πλυντηρίου αυτοκινήτων, ξένης καταγωγής, τον οποίο η 12χρονη φαίνεται να είχε συναντήσει δύο φορές
  • Ο Κ., ο οποίος έχει μεταφορική εταιρία και μια αποθήκη, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό πατίνι
  • Ο Α. φέρεται να συναντήθηκε με τη 12χρονη στο υπόγειο του σπιτιού του
  • Ένας άνδρας ξένης καταγωγής, ιδιοκτήτης καταστήματος κινητών τηλεφώνων

Οι προφυλακίσεις που προηγήθηκαν

Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης ο «Μιχάλης». Ο 57χρονος είχε συλληφθεί με ένταλμα, ενώ με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τη μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης.

Ακόμη, φέρεται να ανέφερε ότι δεν έχει δει ποτέ την ανήλικη ούτε και έχει συνομιλήσει με τον Ηλία Μίχο.

 Ωστόσο οι υπερασπιστικοί αυτοί ισχυρισμοί, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας, δεν έπεισαν του δικαστικούς λειτουργούς που του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Τον Νοέμβριο του 2022, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία κατηγορούμενων για βιασμό της 12χρονης.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση», σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Πρόκειται για τους:
  • ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ιωάννη και της Αφροδίτης, γεννηθέντα την 2-7-1987 στην Αθήνα
  • ΜΟΣΧΟΛΙΟ Αλέξανδρο του Δημητρίου και της Ευανθίας, γεννηθέντα την 7-10-1967 στην Αθήνα
  • ΜΑΚΡΑΔΗΜΑ Ανδρέα του Ευθυμίου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 16-8-1979 στην Κόρινθο
  •  Το ίδιο είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2022 και για τους:
    • Κλωθάκη Ευθύμιο του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής
    • Λαζαρίδη Αναστάσιο του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθέντα την 20-10-1989 στην Αθήνα
    • Κοντάρη Νικόλαο του Ιωάννη και της Ζωής, γεννηθέντα την 5-11-1986 στον Πειραιά

Με συγκλονιστικό ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας στα Σεπόλια με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο κύκλος των συλλήψεων για τα «ραντεβού» που κανόνιζε ο Ηλίας Μίχος δεν έχει κλείσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρο Μπαλάσκα, δύο άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση είναι υπό παρακολούθηση, προκειμένου να συλληφθούν.

«Το ένα από αυτά τα άτομα είναι δημόσιο πρόσωπο, που η σύλληψή του θα συζητηθεί» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο in.

Πηγή: In.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα