Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κορονοιός: Τελεσίγραφο για λουκέτο στο Μετρό μέχρι την Δευτέρα

Ο Κορονοϊός ήρθε στην Ελλάδα και με μια ανακοίνωση τελεσίγραφο οι εργαζόμενοι στο Μετρό προειδοποιούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας για εργαζομένους και επιβάτες, μετά και από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα.

Μιλώντας στα Dikaiologitika News ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ κ. Ρεβύθης, λίγο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοιού στην Αθήνα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και μιλά για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων όσοι εργάζονται στο Μετρό παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι σε ενδεχόμενη έξαρση της μετάδοσης του ιού στην Πρωτεύουσα.

- Διαφήμιση -

Μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ το Dikaiologitika News επικοινώνησε με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Ρεβύθη όπου διαμύνησε σε όλους τους τόνους ότι  αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του Μετρό έως την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου του Μετρό. «Ζητούμε αντισηπτικά και μάσκες για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για εργαζόμενους αλλά και για επισκέπτες» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης παραθέτοντας τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες επιβάτες.

Το σωματείο των εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών με ανακοίνωση του καλεί το υπουργείο Μεταφορών να πάρει μέτρα για τον κορονοϊο.

Κατόπιν του εντοπισμού των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών με ανακοίνωσή του ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των επιβατών. Ειδικότερα καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά για την προστασία των εργαζομένων, ούτε υπάρχει σχέδιο για την προστασία τους.

Μάλιστα προειδοποιούν οτι τις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που οι ηγεσίες των αρμόδιων φορέων δεν πράξουν τα δέοντα, οι εργαζόμενοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε απαραίτητες δράσεις μέσω σωματείου, προκειμένου οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τις φωνές της λογικής και να δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα”.

Να σημειωθεί ότι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως και ο προσωρινός περιορισμός, εν όλων ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου ” έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου”. Υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφορικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, μας γεννάτε αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία.

- Διαφήμιση -

Όπως αναφέρουν ” στον φορέα που εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει σαφείς οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων”.

Για τους παραπάνω λόγους και με μοναδικό σκοπό , να προφυλάξουν την δημόσια υγεία, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ότι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα