Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Μαδεροθεραπεία: +9 Τρόποι για Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα ή το “φαινόμενο της Φλούδας του Πορτοκαλιού”, οφείλεται στη συσσώρευση κυττάρων λίπους σε ορισμένα σημεία του σώματος, όπως στα μπούτια και τους γλουτούς, δημιουργώντας δυσάρεστες δερματικές ανωμαλίες. Εκτός από τη μαδεροθεραπεία που εφαρμόζουμε μας υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση της και είναι καλό να του γνωρίζετε!

Τα οιστρογόνα, όπως και η κατακράτηση υγρών, επηρεάζουν τη δημιουργία κυττάρων που αυξάνουν την κυτταρίτιδα.  Αυτές οι αλλαγές έχουν επιπτώσεις στη μικροκυκλοφορία που οδηγούν στη δημιουργία διαφορετικών τύπων κυτταρίτιδας όπως:

  • Σκληρή (Κατακράτηση λίπους),
  • Μαλακή (Κατακράτηση ύδατος),
  • Συσχετισμένη (και λίπος και νερό).
- Διαφήμιση -

Η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μία ισορροπημένη δίαιτα, είναι τα βασικά για να αποφευχθεί η κυτταρίτιδα και να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα, εάν έχεις ήδη κάποια.

Παρακάτω θα βρεις 9 tips για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά:

1. Απόφυγε το στρες

Το στρες ενισχύει τη δημιουργία ινσουλίνης η οποία προκαλεί κατακράτηση λίπους και γλυκόζης στα κύτταρά, που αυτά προκαλούν κυτταρίτιδα. Κατά αυτόν τον τρόπο, ένα καθαρό μυαλό, αποτρέπει την κυτταρίτιδα.

2. Κρύα μπάνια

Αυτή η τεχνική προτείνεται για όσους έχουν την αίσθηση ότι τα πόδια τους είναι βαριά. Το τρεχούμενο κρύο νερό στους γλουτούς, μηρούς και τις γάμπες σου αυξάνει την κυκλοφορία υγρών του οργανισμού σου και ελαττώνει τα οιδήματα.

3. Πιες νερό. Πολύ νερό, ειδικά μαζί με τη μαδεροθεραπεία

Ο καλύτερος τρόπος να αδυνατίσεις και να βοηθήσεις στη δραστική μείωση της κυτταρίτιδας είναι να πίνεις νερό. Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Είναι πολύ σημαντικό να πίνεις νερό και όχι αναψυκτικά ή άλλα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, γιατί αυξάνουν το λίπος. Δοκίμασε να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

4. Θαλάσσια αθλήματα

- Διαφήμιση -

Τα θαλάσσια αθλήματα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου για τέλειο δέρμα και τονωμένα πόδια. Πρόσθεσε ένα θαλάσσιο άθλημα, όπως κολύμπι ή aqua-biking (ποδήλατο σε νερό), στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Παράμεινε ενεργή

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις ενεργός ακόμη κι αν περνάς όλες σου τις μέρες στο γραφείο. Για παράδειγμα, σφίξε τους γλουτούς σου, όποτε το σκέφτεσαι. Αυτό μπορεί να είναι όταν βγάζεις φωτοτυπίες ή όταν περιμένεις στην ουρά για το μεσημεριανό φαγητό.

Πάρε τις σκάλες όταν μπορείς αντί για το ασανσέρ, πάρε το ποδήλατό σου αντί για το αυτοκίνητο, ή κατέβα κάποιες στάσεις πριν από τη στάση που κατεβαίνεις στο λεωφορείο και συνέχισε με τα πόδια μέχρι να φτάσεις σπίτι. Αυτές οι μικρές συνήθειες μπορεί να μη σου φαίνονται σπουδαίες αλλά θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα.

6. Κόψε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη και το άμυλο βοηθούν στη δημιουργία κυτταρίτιδας. Για να βελτιώσεις τη δίαιτά σου και να βοηθήσεις το σώμα σου να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα είναι καλό να αποφύγεις τα μπισκότα, γλυκά, βιομηχανικούς χυμούς, γάλα και λευκή σοκολάτα καθώς και άλλα ζαχαρώδη φαγητά. Η ζάχαρη ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης η οποία με τη σειρά της ενισχύει την παραγωγή κυτταρίτιδας.

7. Εκγύμναση

Όλα τα αθλήματα βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και βοηθούν το σώμα σου να κάψει λίπος. Το περπάτημα δρα στη μείωση του πάχους και βοηθάει να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα. Αν δεν σου αρέσει το περπάτημα, μπορείς να δοκιμάσεις το ποδήλατο.

8. Πράσινο τσάι

- Διαφήμιση -

Το πράσινο τσάι είναι ένα φυτό που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Πιες 2 ή 3 φλυτζάνια τσάι τη μέρα για να ξεφορτωθείς όλες τις τοξίνες.

9. Μαδεροθεραπεία και Vacuum Body 65

Η Μαδεροθεραπεια είναι μία τεχνική μασάζ με ξύλινα όργανα η οποία βοηθάει στην άμεση ελάττωση της κυτταρίτιδας. Σε συνδυασμό με το Vacuum Body 65 που είναι ένα ειδικό τζελ που περιέχει φυτικά συστατικά, μπορείς να χάσεις τουλάχιστον 10 πόντους από την πρώτη σου κιόλας συνεδρία! Αν δεν μείνεις ικανοποιημένη δεν πληρώνεις!

Πηγή: Reyna.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα