Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Πιθανά τα 10.000 κρούσματα «μέσα στο επόμενο 20ήμερο»

«Οιός βρίσκει δυστυχώς αρκετό χώρο ανάπτυξης και διασποράς. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι κατεξοχήν για τους ανεμβολίαστους και για ένα 5 με 7% στους πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Αυτό δημιουργεί νέες συνθήκες, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, 20ήμερο θα πλησιάσουμε τις 10.000 κρούσματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα.

- Διαφήμιση -

Το πιο σημαντικό όμως είναι οι νοσηλείες, σύμφωνα με τον ίδιο. Ιδιαίτερα οι βαριές νοσηλείες και βέβαια οι απώλειες ανθρώπων στις ΜΕΘ. «Αυτά τα δύο τελευταία νούμερα θα αυξηθούν πάρα πολύ και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στο πώς λειτουργεί η κοινωνία αλλά και στην οικονομία», τόνισε.

Σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ αυστηρή επιτήρηση, δεδομένου ότι το παρελθόν έχει δείξει ότι τα συστήματα επιτήρησης χαλαρώνουν και τελικά ο ιός ξεφεύγει πάλι.

Έχουμε, πρόσθεσε, ένα τεράστιο όπλο, το εμβόλιο, ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τη γνώση από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 2,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και έθεσε το ηθικό ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι έχουν δικαίωμα να στερούν τη νοσηλεία ασθενών με άλλα νοσήματα που ενδέχεται να μην μπορούν να νοσηλευτούν από την επιβάρυνση των δομών υγείας.

Σημειώνεται πως πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τις 7.000, καταγράφοντας ένα νέο μαύρο ρεκόρ για τη χώρα μας.

Πηγή: Newsbeast.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα