Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Έρχονται μέτρα που επηρεάζουν τους εμβολιασμένους

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επιβολή νέων μέτρων, εν μέσω έκρηξης της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ χθες (10/11), για μια ακόμη ημέρα, οι δείκτες κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα!

Αναμένοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων μέτρων, που θεσπίστηκαν με «στόχο» τους ανεμβολίαστους πολίτες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων, που κινούνται στους εξής άξονες: Την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την επιβολή μέτρων, που θα αφορούν και πάλι τους ανεμβολίαστους -αλλά όχι μόνο αυτούς- για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και της κοινωνίας και τρίτον τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Έτσι, αναλόγως την εξέλιξη της πανδημίας, το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρησιμοποιηθούν μέτρα, αναφέρει το newsit.gr, που βρίσκονται τώρα υπό συζήτηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, με τις επόμενες εβδομάδες να έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση.

- Διαφήμιση -

Ο ίδιος, άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν τα νέα αυτά μέτρα για ανεμβολίαστους. Ωστόσο, δεν θα αφορούν, πλέον, μόνο αυτούς.

Με την ανάγκη για περιορισμό της διασποράς να είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, κάτι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, που μπορεί να γίνει μόνο με νέα μέτρα, που θα ωθήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, στο τραπέζι μεταξύ των ειδικών και της κυβέρνησης έχουν ήδη τεθεί τα εξής: Να μειωθεί καταρχήν ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο, που μπορούν να δέχονται τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα! Αυτό, καταλαβαίνει κανείς, δεν θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους.

Για τους τελευταίους, ωστόσο, εξετάζεται να απαγορευτεί εντελώς η παρουσία τους σε εξωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης, ακόμα και αν έχουν ράπιντ τεστ, όπως επίσης και οι όρθιοι!

Δεν αποκλείεται, δε, να αλλάξει το καθεστώς τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα φαρμακεία, όπου δεν υπήρχε διαχωρισμός και να χρειάζεται η επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ.

Σημειώνεται πως εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπεράσει τα όρια του, τότε οι εισηγήσεις, που δέχεται η κυβέρνηση, είναι να υπάρξουν αυτοί οι -ακόμη πιο δραστικοί- περιορισμοί στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων.

Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί, όμως, ακόμη και μέτρα, που αναγκαστικά «ακουμπούν» και τους εμβολιασμένους, όπως ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ-εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης ως τις 24:00 ή τη 01:00 το πρωί, απαγόρευση, όπως προείπαμε, ξανά των όρθιων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους σε τραπέζια, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες, αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς.

- Διαφήμιση -

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, και αφού πρώτα υπάρξει μια σαφής εικόνα των μέτρων, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα