Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Ξεπερνούν τις 5.000

Σε έντονη ανοδική τροχιά βρίσκεται το επιδημικό κύμα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει το protothema.gr, πολύ υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων, κοντά στα 5.500 κρούσματα, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, επιβεβαιώνοντας τον φόβο των επιστημόνων για «μαύρο Νοέμβριο».

Το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή Γεραπετρίτη- Σκέρτσου , οι οποίοι επικοινώνησαν με τους περιφερειάρχες με θέμα την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε  νέα σύσκεψη για το ίδιο θέμα , παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή  Σωτήρη Τσιόδρα.  

- Διαφήμιση -

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων αποτυπώνεται μέρα με την ημέρα, καταρρίπτοντας συνεχώς τις υψηλές αρνητικές επιδόσεις που έχουν καταγραφεί τους μήνες της επιδημίας. Μελανό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 4.696 κρούσματα, τα 900 εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Μια ημέρα αργότερα ανακοινώθηκαν 2.727 νέα κρούσματα (αριθμός που θεωρείται υψηλός για τα δεδομένα της Κυριακής που διενεργούνται λιγότερα τεστ, οπότε ανακοινώνονται λιγότερα κρούσματα) και 44 θάνατοι ασθενών, εμφανώς αυξημένοι από τον αριθμό της προηγούμενης ημέρας. Οι  διασωληνωμένοι έφτασαν τους 421, είναι ο υψηλότερος αριθμός κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος, με τους ειδικούς να αναμένουν περαιτέρω επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η ανάγκη για εμβολιασμό είναι επιτακτική, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους όσοι μολύνονται πλέον από τον κορωνοϊό και νοσούν σοβαρά είναι ανεμβολίαστοι.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα