Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Πορτοσάλτε: «Θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει βάρδια Κυριακής»

Την ώρα που τα συνδικάτα των εργαζομένων καλούν για 24ωρη απεργία την Πέμπτη (21/9), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο Άρης Πορτοσάλτε προχώρησε σε μια απίθανη δήλωση. Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα σπρώχνονται για το ποιος θα δουλεύει τις Κυριακές, λόγω των προσαυξήσεων στον μισθό τους.

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο όσοι εργαζόμενοι εργαστούν την Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα ο εργαζόμενος που θα κληθεί να εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύξηση του 75% που υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας το νομοσχέδιο στην εκπομπή «Σήμερα» ανέφερε: «Μεθαύριο θα γίνει το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη για τα εργασιακά, που όποιος θέλει θα δουλεύει την Κυριακή.

Να μου το θυμηθείτε, εκεί θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει βάρδιας Κυριακής. Γιατί ανεβαίνουν οι αποδοχές 115, δηλαδή το 75 της Κυριακής συν 40».

Και συνέχισε: «Ποιο είναι το χαβαλεδιάρικο τώρα της ιστορίας… Λογικά θα περίμενε κανείς να του κάνει απεργία η ΓΣΕΕ, δηλαδή ο ιδιωτικό τομέας. Δεν κουνιέται η ΓΣΕΕ, ούτε κανένα άλλο σωματείο και αντιδρούν η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ. Αυτός είναι ο συνδικαλισμός που πεθαίνει».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα