Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Ρατσιστικό σχόλιο στην ΕΡΤ: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι;»

Η ΕΡΤ φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο λαθών που έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο κοινό αλλά και στον κόσμο του αθλητισμού.

Στο Ραδιομέγαρο, τις τελευταίες ημέρες το ένα «φάουλ» διαδέχεται το άλλο. Έτσι, μετά τη μη μετάδοση της προσπάθειας του ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, το κατσάδιασμα που άκουσε από το κοντρόλ η δημοσιογράφος που επεσήμανε ότι η ΕΡΤ με την Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς του Ρίο είχε εξασφαλίσει εφεδρικά πλάνα, αλλά και την επόμενη ημέρα, την μη μετάδοση του αγώνα του άσου του πινγκ πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει ένα ακόμη μεγάλο σφάλμα.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ και κατά τον σχολιασμό της ήττας του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ, ο εκ των παρουσιαστών, αθλητικογράφος, Δημοσθένης Καρμοίρης, αφού πρώτα εξήρε την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ λέγοντας ότι «δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», στη συνέχεια θέλησε (αποτυχημένα) να αστειευτεί.

«Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;» είπε. Ωστόσο δεν πρόκειται για αστεϊσμό αλλά για ρατσιστικό σχόλιο, το οποίο ιδίως στην δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να είναι απαγορευτικό.

Ο ίδιος δημοσιογράφος λίγες ημέρες πριν είχε πει ότι η Άννα Κορακάκη, η οποία αναδείχθηκε έκτη στους Ολυμπιακούς αγώνες, «τα θαλάσσωσε», προκαλώντας πάλι αντιδράσεις.

Πηγή: Rosa.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα