Δεκαπέντε χρόνια μετά το “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith”, ο Ewan McGregor επιστρέφει στον αγαπημένο του ρόλο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cinelinx, θα υποδυθεί ξανά τον Obi-Wan Kenobi.

- Διαφήμιση -

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε τον αγαπημένο χαρακτήρα του “Star Wars” να επιστρέφει με μια δική του αυτόνομη ταινία που θα σκηνοθετούσε ο Stephen Daldry (“Billy Elliott”), η παταγώδης αποτυχία του “Solo: A Star Wars Story”, άλλαξε τα σχέδια της Disney, που αποφάσισε να βάλει στο “ψυγείο” τις spin-off ταινίες και να μεταφέρει τα σενάρια τους στην τηλεόραση.

Έτσι, ο Ewan McGregor θα επιστρέψει στο ρόλο, άλλα όχι σε κινηματογραφική ταινία, αλλά σε μια υψηλού προφίλ τηλεοπτική σειρά που θα αποτελείται απο έξι ή οκτώ επεισόδια. Μια πρακτική που η Disney ακολούθησε και με το σενάριο της ταινίας του Boba Fett, που και αυτή μετατράπηκε σε τηλεοπτική σειρά (“The Mandalorian”).

Ο Ewan McGregor Επιστρέφει Στο Ρόλο Του Obi-Wan
Σκηνή απο την ταινία “Star Wars: Episode II – Attack of the Clones” (2002)

Αν και ο Ewan McGregor υπήρξε ενας εξαιρετικός και ιδανικός Obi-Wan (όπως φυσικά και ο Alec Guinness στην πρώτη τριλογία), η μεταφορά της ιστορίας του στην τηλεόραση φαντάζει σαν υποβάθμιση, καθώς ο συγκεκριμένος χαρακτήρας αποτελεί εναν απο τους πιο σημαντικούς ήρωες στο σύμπαν του “Star Wars”, ενα σύμπαν που ύστερα απο την αποχώρηση του George Lucas δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει νέους ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Βέβαια, το μέλλον της σειράς του Obi-Wan αλλά και των άλλων που ετοιμάζει η Disney, θα εξαρτηθεί απο την επιτυχία του “The Mandalorian”, της πρώτης live-action τηλεοπτικής σειράς του “Star Wars”, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο μέσα απο την νέα υπηρεσία streaming Disney+