Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τη φορο-λοταρία

Η πρώτη λοταρία του υπουργείου οικονομικών θα μοιράσει στους 1.000 τυχερούς, 1 εκατομμύριο ευρώ – Έρχεται “τζακ ποτ” 9 εκατομμυρίων τα Χριστούγεννα.

Αν τελικά γίνει η λοταρία, 1.000 τυχεροί θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος, ενώ όσοι φορολογούμενοι κερδίσουν θα ενημερωθούν με e-mail.

- Διαφήμιση -

Μέχρι στιγμής το υπουργείο οικονομικών δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά ανησυχεί λόγω του ότι δεν προχωράει με την ίδια ταχύτητα και η δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών των εταιριών που δέχονται χρήματα με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού είναι απαραίτητη καθώς οι τράπεζες μπορούν να “αναγνωρίσουν” τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω καρτών, δεν μπορούν όμως να αναγνωρίσουν σε ποιες περιπτώσεις οι μεταφορές ποσών μέσω λογαριασμών αποτελούν πληρωμές από πελάτες ή κάποια άλλη συναλλαγή.

“Τζάκ ποτ” 9 εκ. τα Χριστούγεννα

Υπενθυμίζεται πως όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές του πρώτου 9μήνου του έτους, θα συμπεριληφθούν στη μεγάλη λοταρία που θα πραγματοποιηθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. Ευρώ.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι μετά την λοταρία οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Η απονομή των επάθλων γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για τον σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

- Διαφήμιση -

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet. Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα