Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Θέμα λίγων λεπτών ο στρατός μας να φτάσει στην Κύπρο

Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου συγκρότησης του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου.

Στο ταξίδι της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε νέα απειλητικά μηνύματα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ξεκαθαρίζοντας πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τουρκοκυπριακό έδαφος.

- Διαφήμιση -

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως η Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξη μας εκεί», είπε.

«Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως δεν θα το μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεων μας. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Eμείς είπαμε το “ναι” εκείνοι “όχι”. Έβαλαν αυτούς στην Ε.Ε. εμάς μας άφησαν έξω. Από εδώ και πέρα για εκεί, όποια είναι η δική μας συνταγή που ανακοινώνουμε, θα εφαρμόσουμε αυτή τη συνταγή» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα