Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Η φυσική, πέτρινη αψίδα στους Παξούς που κόβει την ανάσα

Ένα επιβλητικό βραχώδες τοπίο με συναρπαστικά κρυστάλλινα νερά συναντάται στη δυτική ακτή του νησιού, κοντά στο χωριό Οζιάς.

Ο λόγος για τον Τρυπητό, γνωστό και ως Καμάρα, την φυσική αψίδα βράχου που δημιουργήθηκε όταν κατέρρευσε μέρος θαλασσινής σπηλιάς και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο καθηλωτικά αξιοθέατα των Παξών.

- Διαφήμιση -

Μια φυσική, πέτρινη καμάρα με πάνω από 20 μέτρα ύψος προκαλεί δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες με την επιβλητικότητά της. Τα νερά εδώ είναι πιο ονειρικά από ποτέ, με τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις του Ιονίου να συναντώνται στα καλύτερά τους.

Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το υπέροχο μέρος των Παξών και να θαυμάσει από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα μπορεί να πάρει κάποιο από τα καραβάκια που πραγματοποιούν το γύρο του νησιού ή να επιλέξει την οδική προσέγγισή του.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο δρόμος, χωρίς να είναι ασφαλτοστρωμένος, ξεκινάει από τις παρυφές του χωριού Οζιάς, ενώ σταματάει σε ένα σημείο απ’ όπου ξεκινάει μονοπάτι περίπου 300 μέτρων, που οδηγεί πεζή στον Τρυπητό. Η θέα από την Καμάρα, πάνω στην οποία εύκολα μπορεί να περπατήσει κανείς, φτάνει μέχρι τους Αντίπαξους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα