Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Emirates: Περικοπές 30.000 θέσεων εργασίας – Ποια είναι η ανακοίνωση της εταιρείας

Επισπεύδεται ο επιχειρησιακός παροπλισμός των αεροσκαφών Α380.

Ο όμιλος της Emirates προγραμματίζει τη μείωση περίπου 30.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους, αλλά και της μείωσης των εργαζόμενων κατά 30%, από τους περισσότερους από τους 105.000 εργαζόμενους που απασχολούσε στα τέλη Μαρτίου, όπως μετέδωσε το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα, η Emirates εξετάζει την επίσπευση του επιχειρησιακού παροπλισμού του στόλου των αεροσκαφών Α380 που διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Emirates: Καμία ανακοίνωση σχετικά με μαζικές απολύσεις

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη η διοίκηση της Emirates σχετικά με δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως η αεροπορική εταιρεία προετοιμάζει περικοπές 30.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της Emirates επισημαίνει:

«Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με μαζικές απολύσεις στην αεροπορική εταιρεία. Οποιαδήποτε τέτοιου είδους απόφαση θα κοινοποιηθεί και με τον ανάλογο τρόπο. Όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη επιχείρηση, η εκτελεστική μας ομάδα έχει δώσει εντολή σε όλα τα τμήματα να προβούν σε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση του κόστους και των πόρων ασχέτως προβλέψεων του συγκεκριμένου κλάδου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της σταδιακής επανέναρξης των υπηρεσιών μας. Όπως ανέφερε και ο πρόεδρός μας, η διατήρηση των πόρων, η διαφύλαξη της επιχείρησής μας και η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητές μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα