Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η ημερομηνία που ζήτησε η Εκκλησία

Ανοικτό παραμένει για την εκκλησία το ζήτημα της διενέργειας των εκλογών στις 9 Απριλίου όπως αποδεικνύεται και από την χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου με τον Πρωθυπουργό.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται πρόθυμος για βήματα υποχώρησης ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλότητα στις σχέσεις των δύο πλευρών, στον ιεραρχία εξακολουθούν να ακούγονται φωνές , που απορρίπτουν διαρρήδην το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων.

- Διαφήμιση -

Οι ιεράρχες αυτοί εκτιμούν ότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν προσφέρεται για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, ως περίοδος διερευνητικών εντολών.

Με Άρη Πορτοσάλτε η πρώτη πολιτική διαφήμιση της ΝΔ για τις εκλογές

Το επιχείρημα τους είναι απλό: Εφόσον οι διερευνητικές εντολές μπορεί να διαρκέσουν από μια έως τρεις μέρες, είναι δυνατόν την εντολή να διατηρήσει μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Τσίπρας με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα την καταθέσει άμεσα.

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο την ίδια μέρα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να βρίσκεται στα χέρια ήδη του κ. Ανδρουλάκη.

- Διαφήμιση -

Οι μητροπολίτες που διατυπώνουν αυτή την άποψη θεωρούν ότι πολιτικές εξελίξεις κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διαταράξουν το θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θα απαιτήσει ο Μητσοτάκης την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ;

Τις απόψεις αυτές συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό και ο Αρχιεπίσκοπος για αυτό και θέλησε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, διερευνώντας την πιθανότητα διενέργειας των εκλογών στις 2 Απριλίου.

Κατά τις πληροφορίες ευθεία απάντηση δεν έλαβε, αλλά βρήκε ευήκοα ώτα, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πληροφορία πως η συνάντηση έγινε για να διερευνηθεί το θέμα των καθυστερήσεων στο μεγάλο πρότζεκτ του Σχιστού δεν έχει βάση.

Άλλωστε με την εμπειρία ισορροπίας μισού αιώνα στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει καλώς πως τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται σε προεκλογική περίοδο, διότι δημιουργούν πολιτικές εντάσεις.

- Διαφήμιση -

Εκτός και αν χθες , έγινε το θάμα …

Πηγή: Radar.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα