Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: Έκανε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ξεφυσάει για ελευθερία του Τύπου και Novartis

Φύσαγε και ξεφύσαγε ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά κουβέντα δεν είχε να πει για να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου και της Novartis ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αμίλητος και με σκυμμένο το κεφάλι σε πολλά σημεία, ο υπουργός Ανάπτυξης άκουγε το σφυροκόπημα του  εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωθυπουργό της «Λίστας Πέτσα» και της χυδαίας προπαγάνδας στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και για τη μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης με το πόρισμα-«βόμβα» για την υπόθεση Novartis.

Σίγουρα μετάνιωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης που δέχθηκε να βρεθεί απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο, καλεσμένοι και οι δύο στο Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη. Αναφερόμενος στο σόου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, όταν για να απαντήσει στην κριτική για την ελευθεροτυπία στη χώρα μας έδειξε δύο εφημερίδες, την «Αυγή» και την «Δημοκρατία», ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε με νόημα: «Τον έναν από τους δύο (σ.σ. τον δημοσιογράφο-εκδότη της «Δημοκρατίας» Γ. Φιλιππάκη) πήγαν να τον βάλουν φυλακή. Πλάκα κάνουμε; Θεώρησε ότι είναι καλό παράδειγμα να σηκώσει το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που προσπάθησε να βάλει φυλακή τον εκδότη, που τον είπε “συμμορία” και “υπόκοσμο”; Αυτό το θεωρεί καλό παράδειγμα ελευθεροτυπίας; Δηλαδή υπάρχει κάποιος στο επιτελείο του που του είπε “Πρόεδρε, έχω μια καταπληκτική ιδέα. Σήμερα θα κάνουμε αυτό στο Στρασβούργο” και είπε “Ναι, μπράβο παιδί μου, είναι πολύ ωραία ιδέα”;».

- Διαφήμιση -

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμιζε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη. «Πώς, ας πούμε στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, είπε “Α, δεν ζητήσανε κάτι για το γκριζάρισμα των νησιών παραπάνω, άρα τα πήγαμε καλά”, περίπου στην ελευθεροτυπία ο πήχης είναι ότι υπάρχουν και εφημερίδες που ασκούν κριτική στον βασιλιά. Ε, τι να κάνουμε, θα υπάρχουν εφημερίδες που ασκούν κριτική στον βασιλιά».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση πήγε έναν επικό “κουβά” στην ιστορία με τη Novartis, στο βούλευμα, στις κυριακάτικες εφημερίδες δεν έβρισκες την είδηση» συνέχισε ακόμη ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ την προηγούμενη ημέρα καιγόταν πάλι η χώρα, μόνο ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας έκανε ένα έκτακτο για να παίξει την είδηση. «Δεν συζητάμε καν για το πού είναι η ακρίβεια» σημείωσε. «Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουν όλοι. Το κατανοούν όλοι, το κατανοεί και η κυβέρνηση της ΝΔ και την πιέζει πάρα πολύ αυτό» συμπλήρωσε.

«Είμαστε μια χώρα όπου έχει δολοφονηθεί δημοσιογράφος. Πού είναι οι έρευνες;» υπογράμμισε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη Novartis, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης διακήρυττε ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι» και ότι θα λογοδοτήσει. «Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν πάω», θύμισε ότι έλεγε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Τα είδαμε όταν πήγε. Ο κ. Γεωργιάδης τι έκανε μετά από όλα αυτά που είχε πει όλο αυτό το διάστημα “Θα τους γδάρω, θα τους λιώσω”; Είπε “Πάμε παρακάτω”. Γιατί αυτή είναι η μεθοδολογία της κυβέρνησης» τόνισε.

- Διαφήμιση -

«Το “πάμε παρακάτω” του κ. Γεωργιάδη είναι στην πραγματικότητα “πάμε πιο κάτω”, είναι σκάβουμε προς τον πάτο. Είναι πάμε πιο χαμηλά τη δημόσια συζήτηση, πάμε πιο χαμηλά το πλαίσιο της δημοκρατίας» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι από το βούλευμα για τη Novartis φαίνεται ξεκάθαρα ότι καταρρέει τελείως το παραμύθι περί σκευωρίας, ενώ αποδεικνύεται ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος είναι αξιόπιστοι. «Και έχουμε μέσα έναν τραπεζίτη που – συγχωρέστε με – λέει στον κ. Μανιαδάκη “Θα γ@μήσουμε τους μάρτυρες και τη δικαιοσύνη”» υπογράμμισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη στη χώρα θα επιστρέψει. «Το ότι θα πάμε μέχρι τέλους σημαίνει ότι τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν. Σημαίνει ότι θα ζητήσουμε το σύνολο των στοιχείων από την αμερικανική δικαιοσύνη και τις αμερικανικές αρχές» τόνισε.

Πηγή: Avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα