Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Νέα Δημοκρατία: Ραγδαίες εξελίξεις με τη λίστα της υποκλοπής

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς «τρέμουν» στις αποκαλύψεις του Documento που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή και θα αφορά στη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από το σύστημα Μητσοτάκη, είτε γιατί θεωρούνταν «ανεπιθύμητοι» για τον πρωθυπουργό, είτε «επικίνδυνοι» με τη συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IEidiseis, η ομάδα των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη έμεινε μέχρι πολύ αργά στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση των ονομάτων που είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και των τρόπων αντίδρασης απέναντι στη νέα «βόμβα» που θα απασφαλιστεί, αύριο, στα θεμέλια του γαλάζιου συστήματος εξουσίας.

- Διαφήμιση -

Πολιτικός σεισμός: Αυτούς παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη

Το IEidiseis επικαλείται αυτήκοο μάρτυρα, σύμφωνα με τον οποίο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των ΜΜΕ, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της λίστας που θα δημοσιοποιηθεί.

Αγωνία και νευρικότητα

Η αγωνία και η νευρικότητα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, στους παρακολουθούμενους περιλαμβάνονται και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες.

Η πιο κραυγαλέα και ταυτόχρονα επικίνδυνη πολιτικά – για ευνόητους λόγους – για την κυβέρνηση, είναι η περίπτωση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίον, παρακολουθούσαν μέσω δύο στενών συνεργατών του, του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη, αλλά και του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη.

- Διαφήμιση -

Και το BBC ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Στόχοι παρακολούθησης ήταν επίσης και τρεις διευθυντές εφημερίδων με φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ένας από αυτούς αποτελεί στιβαρό πρόσωπο της δημοσιογραφίας το οποίο έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για θέματα Δημοκρατίας.

Οι παρακολουθήσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν γίνονταν μόνο για να καταγραφούν τα πολιτικά δεδομένα αλλά για να εξασφαλιστούν προσωπικά στοιχεία που θα υποβοηθούσαν σε εκβιασμούς και χειραγωγήσεις.

Η προαναγγελία νέων αποκαλύψεων, έχει προκαλέσει σεισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με γαλάζιους βουλευτές να συνομιλούν μεταξύ τους μέχρι αργά χθες το βράδυ, ανταλλάσσοντας εκτιμήσεις για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και της φιλελεύθερης παράταξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με το IEidiseis, προ ημερών, λίγο πριν ξεκινήσει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε υπουργούς του ότι η στήριξη της κυβέρνησης, αποκλειστικά από τα ελεγχόμενα MME από τον Β. Μαρινάκη, αποτελεί ένα πρόβλημα που θα βρει μπροστά της….

- Διαφήμιση -

Πηγή: Documentonews.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα άρθρα